Kai norisi sveikos, bet greitai pagaminamos vakarienės – jautienos kukuliukai vienas idealesnių variantų 🙂 Galima patiekti ir vienus, ir su daržovėmis… Man labai dera su įvairių rūšių pomidorų salotomis.
Jautienos kukuliukai
Ingredientai
- Jautienos faršas - 300 g
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Himalajų druska - 0,25 a. š.
- Įvairių pipirų mišinys - 0,25 a. š.
- Džiovintos petražolės - 0,25 a. š.
- Džiovinti gelsvės lapeliai - 0,25 a. š.
- Pankolio sėklos - 0,25 a. š.
- Aliejus - 2 a. š.
- Pomidorų padažas su bazilikais - 1 indelis (±250g)
- Sezamo sėklos - 2 a. š.
Kaip gaminti ?
- Jautienos faršą sumaišau su kiaušiniu.
- Įberiu prieskonius (druska, pipirai, petražolės, džiovinti gelsvės lapeliai, šiek tiek patrintos pankolio sėklos).
- Suminkau rankomis, kad prieskoniai gerai pasklistų po visą mėsą. Suformuoju nedidelius kukuliukus.
- Keptuvę įkaitinu su aliejumi.
- Karštai pakepinu visus kukuliukus iš visų pusių.
- Kai kukuliukai apskrunda, sudedu pomidorų padažą, pamaišau, uždengiu dangčiu ir leidžiu kukuliukams pasitroškinti kokias 10-15 min.
- Pabaigoje apibarstau sezamo sėklomis.
Naujausi komentarai