Helovinas jau praėjo, bet moliūgų metas dar nesibaigė, todėl naudojuosi proga ir dalinuosi receptu.
Tikiu, kad daugumai jūsų kartais kyla mintis: „Na ką gi dar pagaminti iš tų moliūgų…“
Šiuo metu, moliūgai sode užauga dideli. Atrodo gamini blynus ryte, dieną sriubą, vakare dar tyrelę kokią… Bet moliūgas kaip nesibaigia, taip nesibaigia 🙂
Tiesą pasakius, moliūgų pyragas mano kepinių istorijoje pirmas bandymas. Esu dariusi blynelius su moliūgais, marokietišką troškinį su moliūgais, bet saldaus pyrago – ne.
Tikiuosi mano pirmas patiks ir jums 🙂
Moliūgų pyragas
Ingredientai
- Moliūgai - 870 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Maistiniai kviečių gemalai - 50 g
- Kukurūzų krakmolas - 30 g
- Kepimo milteliai - 2 a. š.
- Miltai - 300 g
- Cukraus pudra - 150
- Sviestas - 100 g
- Cinamonas su cukrumi - papuošimui
Kaip gaminti ?
- Sutarkuoju moliūgus.
- Įmušu kiaušinius, suplaku mikseriu.
- Pridedu maistinius kviečių gemalus ir dar paplaku.
- Kitame inde sumaišau miltus, kukurūzų krakmolą ir kepimo miltelius.
- Išlydau sviestą ir palieku šiek tiek atvėsti.
- Tuo tarpu sumaišau abi mases ir dar pridedu cukraus pudrą.
- Kai viskas gerai išmaišyta, supilu sviestą.
- Ėmiau didesnį kepimo indą (stačiakampio formos), kad pyragas nebūtų extra storas ir greičiau iškeptų. Kepimo indą sutepiau dar papildomai su mažu gabalėliu cukraus. Supyliau tešlą. Pabarsčiau cinamono ir cukraus mišiniu (pagal skonį) ir pašoviau į orkaitę.
- Kepiau 175 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
Naujausi komentarai