Braunis – amerikiečių skanėstas, kurio viduje slepiasi didelis kiekis šokolado. Jis tikrai nėra iš tų lengvųjų ir nekenksminų desertukų, BET jo daug ir neprivalgysi. Todėl turbūt kartais geriau mažas gabalėlis super sotaus, saldaus deserto, nei daugybė lengvo, kuriuo vis nepavyksta pasisotinti…
Braunio viduriukas visuomet turi išlikti drėgnas. Sakoma geriau nedakepęs nei sausas ir visiškai iškepęs kaip keksas.
Braunis
Ingredientai
- Sviestas - 150 g
- Juodasis šokoladas - 200 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Miltai - 90 g
- Cukrus - 150 g
- Kakava - 4 š.
Kaip gaminti ?
- Pasiruošiu kvadratinę ar stačiakampio formos kepimo indą (~20cm skersmens). Orkaitę įkaitinu iki 175 laipsnių.
- Kitame inde išlydau šokoladą ant garų. Kai jis išsilydo, pridedu sviestą, supjaustytą gabaliukais. Kai viskas gražiai susijungia, galime nukelti nuo garų.
- Atskiriu kiaušinių trynius ir baltymus. Prie trynių pridedu cukrų, išplaku iki standžių putų. Sudedu miltus, kakavą ir viską išmaišau.
- Supilu kiek atvėsusį lydytą šokoladą ir vėl išmaišau.
- Ir galiausiai. Labai gerai suplaku baltymus ir po du šaukštus dedu į tešlą, tada pamaišau šaukstu iš viršaus į apačią ir taip kartoju, kol sudedu visus plaktus baltumus. Tik palengva maišant mes galime išlaikyti baltymo purumą ir iškepus pamatysite, kokia skani plutelė bus ant pyrago.
- Taigi tešlą dedu į sviestu pateptą formą ir kepu 20min. Braunis neturi būti per daug šlapias, kad jausųsi tešlos skonis, bet jis turi išlikti šlapias, drėgnas. Kepimo ilgumą galima reguliuoti (aš gamindama visada nuspendžiu kiek kepsiu, bet intervalai turbūt nuo 18 iki 24 min. būna).
- Iškepusį ir TIK atvėsusį supjaustau gabaliukais. Vėliau braunį galima valgyti ir pašildytą su ledais (bet pjaunam tik šaltą) ir šaltą kaip paprastą pyragą.
Kiti mano braunio receptai:
Naujausi komentarai