Pagalvojau, kad labai seniai kažką gaminau… Uogų sezono dar tik pradžia, todėl kolkas vis dar mieliau jas valgyti žalias nei keptas pyraguose. 🙂 Taigi nusprendžiau išbandyti kažką pyragiško, bet lengvo. Citrininis pyragas buvo kaip tik tai, ko norėjau. Rūgštelė nepaverčia jo per daug saldžiu ir sunkiu, o pati konsistencija tiesiog tirpsta burnoje.
Pabandykit, tikrai nenuvils!
Citrininis pyragas
Ingredientai
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Cukrus - 175 g
- Margarinas - 150 g
- Citrinos žievelė - 1 vnt.
- Miltai - 175 g
- Kepimo milteliai - 1 a. š.
- Pienas - 125 ml
- Cukraus pudra - 140 g
- Šviežios citrinų sultys - 50 ml
Kaip gaminti ?
- Kiaušinius, cukrų ir margariną išplaku iki purios masės.
- Nutarkuoju citrinos žievelę ir dedu į tešlą.
- Po truputį vis plakdama dedu miltus. Kai masė yra tolygi ir puri, pilu pieną ir toliau plaku.
- Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių. Kepimo formą ištepu margarinu (jo kiekis į sąrašą neįtrauktas) ir pilu tešlą.
- Kepu apie 45-50 min.
- Kai iškepa, palieku atvėsti formoje. Pasigaminu sirupą. Citrinos sultis ir cukrų ištipdau ant silpnos ugnies. Svarbu, kad masė nepradėtų virti. Verdu, kol pilnai ištipsta cukrus.
- Subadau mediniu pagaliuku pyragą, pilu karštą sirupą ant viršau ir formoje palieku vėsti.
- Tada ištraukiu iš formos, pabarstau cukraus pudra ir galime skanauti.
Sveiki, man kilo klausimas dėl cukraus, kiek jo berti į tešlą ir kiek į sirupą?
Gražina, sirupui naudojau cukraus pudrą 🙂 Neaiškiai parašiau recepte…