O istorija tokia… reikėjo sudeginti keptuvę, kad vėl imčiau kažką kepti panašesnio į saldumynus 🤣
Jau daugiau nei metus stengiuosi nevartoti pridėtinio cukraus, nevalgau jokių saldumynų (šokoladukų ir pan.), todėl kepinius kepti nėra lengva ir pačiam nevalgyti, ypač man, tokiai saldumynų mėgėjai.
Tai va. Bet šitie belgiški vafliai sveikesni už įprastus, nes yra be cukraus, jie su medumi. Yra labai minimaliai saldūs. Na o cukraus pudra čia labiau dėl grožio nei dėl skonio.
Belgiški vafliai
Ingredientai
- Kiaušiniai - 4 vnt.
- Medus - 1 šaukštas
- Sviestas - 130 g
- Kepimo milteliai - 1 a. š.
- Miltai - 270 g
- Pienas - 270 ml
- Cukraus pudros - papuošimui
- Uogų (pvz. aviečių) - papuošimui
Kaip gaminti ?
- Sviestą išlydau ant silpnos ugnies.
- Kiaušinių trynius atskiriu nuo baltymo. Trynius išplaku su medumi.
- Kepimo miltelius ir miltus išmaišau atskirame inde. Tuomet išplaku su trynių mase. Supilnu po truputuką pieną ir vis plaku. Tuomet supilu kiek atvėsusį išlydytą sviestą.
- Kiaušinių baltymus suplaku iki standžių putų ir šaukštu dedu į tešlos masę ir vis pamaišydama tuo pačiu metaliniu (ne mediniu) šaukštu.
- Na ir kepam, žinoma, gerai įkaitintoje vaflinėje.
- Skanaus!
Naujausi komentarai