Kai nėra laiko, o labai reikia greitai paruošiamo ir skanaus torčiuko, tuomet šis Lion šokoladukų ir varškės sūrelių tortas bus puikiausia išeitis!
LION tortas
Ingredientai
- Biskvitas - 1 vnt.
- Nutella šokoladinis kremas - 100 g
- Kondensuotas pienas - 40 g
- Dobilas eko sūrelis su vanile - 160 g
- Grietinėlė (35%) - 200 g
- Grietinė - 110 g
- Narūralus jogurtas - 125 g
- Želatina - 4 a. š.
- Lion šokoladukas - 2 vnt. po 63 g
- Baltas cukrus - 2 š.
- Tarkuoto šokolado - papuošimui
Kaip gaminti ?
- Dažniausiai biskvitą kepu pati (receptą ir aprašymą kaip kepti rasite čia) , bet kartais nėra laiko, kartais galimybių. Todėl šį kartą nuėjau į Rimi ir nusipirkau ten šviežiai iškeptą biskvitą, berods Biržų duonos kepinių.
- Biskvito naudoju tik pusę, o tą pusę padalinu į dvi dalis ir pertepiau Nutella šokoladiniu kremu.
- Sumaišau grietinę, kondensuotą pieną, sūrelius, cukrų ir natūralų jogurtą. Kitame švariame inde išplaku gietinėlę ir supilu ją į bendrą masę.
- Želatiną ištirpinu su nedideliu kiekiu vandens. Viską sumaišau.
- Lion šokoladukus supjaustau nedideliais gabalėliais, pasilieku porą jų papuošimui, o likusius suberiu į bendrą masę.
- Biskvitą dedu į formą nuimamu dugnu, uždedu jos kraštus ir supilu kremo masę. Ji yra gana tiršta, todėl iš karto galiu papuošti: dėti Lion gabėlius ir užtarkuoti juodojo šokolado.
- Kelias valandas palaikau šaldytuve, o geriausia per naktį, ir jau galima skanauti.
Tortas labai skanus, tačiau antrąkart nedėčiau kondensuoto pieno ir natūralaus jogurto. Jie ypatingo skonio neprideda, o jų nededant skonis išliks toks pats o ir pinigų susitaupys.