Prisimenu, kaip kiekvieną vasarą nuvažiavus į Telšius, rytais pabudus mane pasitikdavo keptų vaflių kvapas. Baba niekuomet netingėdavo pabusti daug anksčiau ir prikepti jų visą kalną… Tuomet iš daržo dar priskindavo šviežių braškių, sutrindavo su cukrumi ir jau laukdavo mūsų, anūkėlių, tingiai ropojančių prie rytinio stalo. Tobuli prisiminimai… kuriuos nesąmoningai atgaivinau ir šiandien, lapkričio 1 dieną.
Dabar juos gaivinu tik su jos sena sena vaflių keptuve ir savaitgalio rytais šiuo kvapu lepinu kitus. Trumpai tariant – stengiuosi pratęsti tradiciją. 🙂
Vafliai širdelės
Ingredientai
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Baltas cukrus - 2 š.
- Vanilinis cukrus - 1 a. š.
- Miltai - 220 g
- Kepimo milteliai - 2 a. š.
- Pienas - 150 ml
- Ghee sviestas - 100 g
Kaip gaminti ?
- Kiaušinius išplaku cu cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tiesa, aš nedarau labai saldžių vaflių, nes juos valgome pusryčiams su uogiene ar pan. Todėl, jei norite saldžiau, siūlyčiau dėti kokius 4 šaukštus cukraus.
- Miltus ir kepimo miltelius sumaišau atskirame inde. Ir tik paskui išmaišau su kiaušinių mase.
- Ghee sviestą išlydau ir palieku atvėsti.
- Į tešlą supilu pieną, palengva išmaišau.
- Ir galiausiai supilu sviestą.
- Kepu įkaitintoje vaflinėje, paildomų riebalų nebenaudoju.
Sveiki, uzklydau i jusu puslapi ir pamaciusi paskurini irasa labai noriu paklausti. Jau kuri laika labai noriu sirdeles formos blynu keptuves. Masciau apie elektrine, bet tokias keptuves isbande seimininkes sako, kad blynai netokie skanus jose. Jus kepate senovine (turbut ketaus) keptuve ant elektrines kaitlentes (taip speju is muotraukos :)) ??? Kazkaip maniau, kad tos ketaus senovinio tipo keptuves nelabai tinka. Bet jei tokie grazuoliai blynai iskepa tuomet pulsiu ieskoti pirkti, nes nepaveldejau tokios 🙂
Sveiki, Neringa,
taip, mano senovinė 🙂 Elektrinėse kepti blynai tikrai toli gražu neprilygsta.. Nežinau kodėl, bet jie dažnai gaunasi ne tokie purūs ir greit tampa kietesni ar guminiai… Nors receptas identiškai toks pats. Paieškokite dėvėtų turguose – pirkau vieną vaflinę Rietavo turguj tokią labai dailią ir senovinę, puikiai atrodančią ir tik už 20LT 🙂
Atsiprašau bet ar reikia patepti vaflinę aliejumi?
Čia labiau priklauso nuo pačios vaflinės. Aš kepu su tokia senovine labai, todėl pirmą kartą visada vos vos patepu, kitų blynų nebetepu. Esu kepusi su naujoviška-elektrine, tai tada netepiau ir viskas gavosi puikiai 🙂 Tai žiūrėkit pagal situaciją, bet vienas patepimas dėl saugumo tikrai nepakenks 😉
Labai skaniai gavosi mamai labai patiko.
Aš išbandžiau šį receptą namie,su el. vafline. Išėjo labai skaniai, visi vaikai labai džiaugėsi, o ir aš pati buvau labai patenkinta rezultatu. Puikus receptas, ačiū tau, Ieva 😍
Labai jums ačiū už receptą!!! Kepiau el.keptuveje ir neturėjau to sviesto,dejau paprastą ir gavosi tiesiog fantastiško skonio!! Kitą kartą darysiu viską dvigubai, dingo nuo stalo akimirksniu 😂😂😂
Ačiū. Kepu. Lidle nupirkau vaflinę. Nesu kepusi, pirmas bus jūsų receptas.
Sveiki.
Kokio tirštumo turi gautis tešla? Kaip grietinė ar skystesnė?
Sveiki, neturi būti labai tiršta, sakyčiau tarpinis variantas tarp grietinės ir skystos, bet labaiu link grietinės tirštumo. Na kaip neriebi grietinė 🙂