Nekeptas bananų, mascarpone sūrio, rududu ir šokoladinių meduolių tortas. Valgant sunku atspėti iš ko sudarytas, atrodo gana sudėtingas, o yra labai paprastas ir pagaminamas vos per kelias minutes!
Skanaus 🙂
Nekeptas bananų tortas
Ingredientai
- Šokoladiniai meduoliai - 400 g
- Rududu - 200 g
- Bananai - 2 vnt.
- Mascarpone sūris - 125 g
- Grietinėlė (35%) - 100 ml
- Baltasis cukrus - 3 š.
- Želatina - 1 a. š.
- Migdolų drožlės - papuošimui
- Kakava - papuošimui
Kaip gaminti ?
- Meduolius sutrinu blenderiu iki miltinės masės ir sumaišau su rududu. Kai viskas gerai sukibę ir susimaišę, dedu į tortinę nuimamu dugnu (naudojau 18cm skersmens) ir suformuoju pagrindą.
- Bananus supjaustau griežinėliais ir dedu ant torto pagrindo.
- Grietinėlę išplaku iki standžių putų. Sudedu cukrų ir mascarpone sūrį, išmaišau.
- Želatiną ištirpdau su šlakeliu šilto vandens, o tada įmaišau į kremo masę. Kai baigta, dedu viską ant bananų ir suformuoju viršų, pabarstau migdolų drožlėmis.
- Dedu kelioms valandoms į šaldytuvą. Prieš patiekiant ant stalo, pabarstau kakava.
Top
Kiti panašūs receptai:
Ieva, norėjau paklausti dėl želatinos… o ją užtenka tiesiog pabrinkinti šiltame vandenyje ar paskui dar reikia papildomai kaitinti ir skiesti? ar tieisog šlakelis šilto vandens ir tada jau dėti į masę? Ačiū 😉
Viskas priklauso nuo želatinos. Būna tokia stabiais gabaliukais, tai ją reikia kaitinti, o aš naudoju tokią labai smulkią, todėl ją pakanka užpilti labai nedideliu kiekiu šilto (virinto) vandens ir pamaišius ji ištirpsta. Nereikėtų laukti kol ji atauš, nes tada ir sustings viena pati. 🙂
Man nepatiko tortas. Gaila, kad į jį įeina tokie brangūs ingredientai, o skonio atžvilgiu jie ne itin jaučiami.
Kiek nuvylė sluoksnis iš maskarpone sūrio ir grietinėlės – man jis nebuvo tokio įspūdingo aukščio kaip pateikta nuotraukose. Ieva, gal tame etape slypi kokia paslaptis, kurios nepadariau? 🙂
Paslaptys gali būti dvi, kurias esu aprašiusi 🙂
1. Prieš viską reikėjo suplakti grietinėlę atskirai ir paskui įmaišyti mascarpone ir kitus ingridientus.
2. Naudojote gerokai didesnę formą, nei mano nurodyta, to pasekoje sluoksnis pasklido po didesnį plotą ir tapo plonesnis.
Daugiau nėra jokių paslapčių 🙂
Tikiuosi, kad kitas kepinys labiau patiks, nes, kaip sakoma, dėl skonio nesiginčyjama 😉
Super skanus ir puikus tortas! Labai gerai išėjo! Kadangi mano forma buvo didesnė tai įdarui naudojau dvigubai daugiau produktų nei nurodyta. O viršų papuošiau šviežiomis braškėmis, vyšniomis ir šilauogėmis. Labai rekomenduoju!!
Sveiki, pamiršau įdėti želatiną į kremą, ir pertepiau du sluoksnius bananu. Ar gausis tortas? Ar kažką galiu padaryti? Sunaus gimtadienis jau rytoj…:/