Šis mano receptas buvo sukurtas dar paauglystėje. Pamenu nieko neturėjau beveik šaldytuve ir sugalvojau pamėgiti padaryti paprastą varškės pyragą. Šiandien dar pridėjau uogų ir turime kuklų varškės ir braškių tortą. 🙂
Labiausiai man patinka, kad šis desertas yra gaivus ir norisi valgyti vasarą, bet puikiai tinka gaminti ir žiemą, nes šaldytos uogos (likusios nuo vasaros) visada nuteikia maloniai.
Varškės ir braškių tortas
Ingredientai
- Sausainiai - 180 g
- Sviestas - 100 g
- Liesa varškė - 400 g
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Baltasis cukrus - 70 g
- Šaldytos braškės - 80 g
- Želatina - 3 š.
Kaip gaminti ?
- Sausainius sutrinu blenderiu iki miltinės masės. Išmaišau su lydytu sviestu.
- Pasiruošiu nedidelią apvalią formą (apie 20cm) ir iškloju sausainius, suformuoju kraštus.
- Orkaitę įkaitinu iki 160 laipsnių. Kepu sausainių pagrindą apie 10minučių.
- Blenderiu sutrinu paprastą liesą varškę, kiaušinius ir cukrų. Pilu ant pagrindo ir kepu dar kokias 35 minutes.
- Kai pyraas atvėsta, ištipdau želatiną ir sumaišau su saldytomis braškėmis (su cukrumi). Pilu ant pyrago ir palieku sustingti (aš dėjau į šaldytuvą).
Tikras skanumėlis! Kadangi braškių nelabai mėgstu, tai panaudosiu bananus arba kivi. Dėkui už šį nuostabų receptą.
Puiki mintis! Manau su kivi turėtų labai gražiai atrodyti! 😉
O sakykite, želatinos arbatiniai šaikšteliai ar valgomi šaukštai? 🙂
Justina, aš naudoju tą smulkią želatiną, kurios (kiek pastebėjau) reikia daugiau, norint, kad gerai sustingtų. 🙂 Tai tokios dėjau tris sriubinius šaukštus (be kaupo).
O sakykite ką duoda pagrindo pakepimas? Nes dažniausiai sausainių pagrindai nekepami? Man labai įdomu, gal vis dėl to verta pabandyti pakepti 🙂
Pakepimas leidžia sustingti, sukietėti. Jis būna standesnis ir neleidžia viršutinei masei susigerti greitai į pagrindą.
sveiki, pyragas atrodo nuostabiai, susigundziau padaryti, ir isejo nieko… nesuprantu kodel, varske pakilo, apskrudo, isjungiau orkaite ir palikau pravesti dar siltoje orkaiteje kad nesukristu, ir vis tiek subliusko ji man, gal galit pasakyti kodel? dariau viska kaip nurodyta.
Na labai sunku paskyti nematant 🙂 Pyragas neturi labai iškilti, nes nėra jokių kildinamųjų medžiagų. Antra, jei natūraliai šiek tiek pakyla, tai paskur išėmus iš orkaitės viduriukas ir susileidžia (nedaug), tam yra užpilamas braškių viršus.
Galbūt jūsiškis nebuvo pilnai iškepęs ir varškė per daug skyrsta, todėl sukrito… Kito varianto negaliu sugalvoti. Reikėtų kepti tolygioje temperatūroje maždaug 40min (aš kepiau ant 160, kad nesviltų viršus).