Pastebėjau, kad kuo toliau, tuo daugiau domiuosi, ką valgau. Nežinau, ar čia senatvė artėja :))) (juokauju…) ar tiesiog didelis žinių kiekis kasdien vis paspaudžia dar daugiau domėtis. Taigi ir šis mano naujas keksiukų receptas ne tik sveikuoliškas, nes be cukraus, bet ir dėl pasirinktų ekologiškų produktų. Jums rekomenduoju naudoti tokius pačius, tačiau, žinoma, neprivalu. Nemanau, kad skonis dėl to kažkaip ypatingai pasikeis, bet žinokit gera žinoti, kad valgai kažką sveikesnio, o ypač, kai tai dar ir saldumynas. 🙂 Tiesa, kalabnt apie saldumą, jei mėgstate labai saldžiai, siūlau padidinti medaus kiekį, nes šiame recepte saldumas labai ribotas.
Migdoliniai keksiukai be cukraus
Ingredientai
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Ghee sviestas - 120 g
- Malti migdolai - 160 g
- Kepimo milteliai - 2 a. š.
- Medus - 5 a. š.
- Citrina - 1 vnt.
Kaip gaminti ?
- Naudoju tik laisvai laikomų vištų kiaušinius. Pirmiausia dėl humaniškesnio jų laikymo būdo ir laisvės, antra - tik taip laikomų vištų kiaušiniai turi daug mums naudingų medžiagų. Taigi, ten dydžių būna ir M, ir L... kaip ir kaime, žinote, kai vištos dėda įvairių dydžių kiaušinius. 🙂 Taigi, jų dydis reikšmės neturi, nuplaunu ir įmušu tris kiaušinius į didesį indą.
- Citrina irgi ekologiška, nes tik tokia neturės "parsinešusios" jokių pesticidų ir bus tikrai sveika visiems valgytojams. Nutarkuoju žievelę ir išplaku su kiaušiniais.
- Kepimo miltelius ir maltus migdolus labai gerai išmaišau kitame idelyje. Supilu į kiaušinių plakinį ir dar paplaku.
- Ant prikaistuvio kaitinu sviestą, išspaudžiu citrinos sultis (be tirščių ir kauliukų). Sudedu medų ir lengvai kaitindama maišau. Kai viskas susijungia, vos pavėsinusi pilu į kiaušinių ir migdolų masę. Gerai išplaku ir skirstau į formeles.
- Dedu į įkaitintą orkaitę iki 170-175 laipsnių. Kepu apie 15min.
- Kadangi keksiukai sveikuoliški, tai nebarstau nei cukraus pudra, nei kitaip puošiu. Skanūs ir taip! 😉
Labai skaniai atrodo isbandysime, nes be cukraus.