Esu įsitikinusi, kad vaikystėje tikrai visiems mamos virdavo varškėtukų. Vienų buvo saldūs, kitų – ne, vienų mandrų formų, kitų paprasti kvadratėliai ir t.t. Visos mamos savaip kūrybiškos, kai reikia gaminti paprastą maistą, bet tokį, kad atrodytų ne tik skaniai, bet ir įdomiai. 🙂
Aš prisimiau mamos formą – rombai, ir skonį – saldūs. Dar pridėjau šilauogių ir gavosi super skanus rytas su vaikystės prisiminimais.
Virti varškėčiai
Ingredientai
- Varškė - 360 g
- Miltai - 180 - 200 g
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Druska - žiupsnelis
- Grietinė - pagal skonį
- Šilauogės - 200 g
- Cukraus pudra - pagal skonį
Kaip gaminti ?
- Varškę sutrinu su kiaušiniu ir druska.
- Sudedu miltus ir minkau rankomis. Tešla turi būti gana tvirta, kad galima būtų iškočioti juostelėmis. Pabarstau paviršių miltais, kad nepriliptų, tada spusteliu su tarka ar peiliu, kad būtų lygesnis paviršius. Supjaustau rombeliais.
- Dedu į verdantį vandenį. Verdu kol iškils, maždaug 10min., tačiau minutės labai priklauso ir nuo jūsų varškėčių dydžio. Jei didesni, reiktų virti ilgiau.
- Išėmus dedu į lėkstes, apipilu labai lengva grietine (mėgstu tą "Aštuoniolikinę"), pabarstau cukraus pudra ir šilauogėmis.
Naujausi komentarai