Tradicinis tiramisu gaminamas su kiaušiniais, bet yra žmonių, kurie negali valgyti žalio kiaušinio, nes neprisiverčia psichologiškai (ne todėl, kad jaučia jo skonį), kiti nevalgo būdami veganais ir t.t. Todėl šį kartą pamėginau naują receptą – tiramisu be kiaušinių, ir tikrai nenusivyliau 🙂
Tiramisu be kiaušinių
Ingredientai
- Mascarpone sūris - 350 g
- Grietinėlė - 300 ml
- Cukraus pudra - 3 š.
- Ladyfingers biskvitiniai sausainiai - 200 g
- Tirpi kava - 3 a. š.
- Virtas vanduo - 150 ml
- Likeris - 1 š.
- Vanilės ekstraktas - 1 š.
- Kakava - papuošimui
Kaip gaminti ?
- Virtu vandeniu užplikau juodą tirpią kavą. Įpilu šaukštą likerio ir vanilės ekstrakto.
- Išplaku grietinėlę su mascarpone sūriu ir cukraus pudra.
- Pasiruošiu 6 nedideles stiklines. Sausainius perpjaunu pusiau, kad gražiau tilptų stiklinėje. Suvilgau juos kavoje ir dedu kaip pagrindą, tada kelis šaukštus paruoštos tiramisu masės ir vėl suvilgytus sausainius. Taip sluoksiuoju du kartus, nes stiklinės neaukstos. Viršuje turi likti baltoji masė.
- Porai valandų dedu į šaldytuvą. Prieš patiekiant svečiams, viršų pabarstau kakava.
Kiti mano TIRAMISU receptai:
Sudomino. Noriu atrasti Tiramisu receptą – tą vienintelį, kurį galėtų valgyti kiekvienas. Išbandysiu. Dėkui!
Džiugu žinoti! Skanaus, Santa 🙂
Tikrai bandysiu pagaminti. Klausimas – kokio riebumo grietinėlę naudojot?
Jolanta, grietinėlę naudojau 35% riebumo. 🙂