Pirmasis kanelių receptas manęs nenudžiugino. Skonis kaip ir geras, bet vizualika ne tokia, kokios tikėjausi. 🙂 Taigi, išsistudijavusi krūvą video nuspendžiau bandyti dar kartą. Šiek tiek pakoregavau receptą ir patį kepimo principą.
Panašu, kad šį kartą pateikiu jau praktiškai tobulą Canele de Bordeaux receptą! Tik manosios mažesnės, nes naudojau silikoninę formą (planuose – atsisiųsti metalinę, kad būtų galima palyginti. Sako, tik jose gaunasi tobulos. Tai bus matyt…)
Kanelės
Ingredientai
- Pienas - 500 ml
- Miltai - 100 g
- Kiaušiniai - 1 vnt.
- Kiaušinio tryniai - 2 vnt.
- Cukrus - 200 g
- Romas - 2 a. š.
- Vanilės lazdelė - 1 vnt.
- Sviestas - 60 g
- Medus - 1 š.
Kaip gaminti ?
- Pieną užvirinu ant ugnies su sviestu (50 g) ir cukrumi. Sudedu išimtas vanilės sėklas. Kai užverda, nukeliu nuo ugnies ir palieku kiek atvėsti.
- Suplaku kiaušinius, sumaišau su miltais. Po truputį, vis maišydama, pilu pieno masę. Kai tešla tampa vientisa ir lygi, įpilu kelis šaukštelius romo (aš naudojau labai stiprų, skirtą specialiai gaminimui, todėl jo reikėjo mažiau. Paprasto galima dėti ir kokius 4 šaukštelius).
- Tešlą uždengiu maistine plėvele ir dedu į šaldytuvą 24 valandoms. Beje, bandžiau kepti ir po 12val., tai jei labai skubat - labai didelio skirtumo nėra - galite kepti 🙂
- Taigi kitą dieną likusį sviestą pašildau kartu su medumi. Šia mase ištepu formeles ir pilu tešlą.
- Kaneles kepiau maždaug 1 val. ir 10 min. įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių.
- Smagioji dalis! Iškepusias kaneles dedam dar vienai dienai į šaldytuvą ir po jos jau bus galima valgyti. Kančia! Bet skonis tobulas... 🙂
O kaip ju vidurys pasidaro toks gelsvas ir idubes? 🙂 nereikia nieko daryti papildomai?
Įdubimą suformuoja formelės. Spalva irgi natūraliai taip gaunasi, blizgesio prideda medus. Žodžiu, nieko papildomai daryti tikrai nereikia. 🙂
Kur galima nusipirkti formeles? 🙂
Aš esu pirkusi silikonines Silikomart firmos (tai jų prekių yra Akropolyje, Oze… spėju ir daugiau kur galima rasti.)
o kokia turi būti tešla?kokio skystumo?
Reda, tešla turi būti tikrai gana skysta. Neišsigąskite, nebus per skysta tikrai. Ją reikia supilstyti į formeles arba su samčiu dėti. Žodžiu, panaši kaip lietinius kepant.
Kiek kanelių gaunasi iš nurodyto kiekio ingredientų?
Ingrida, dabar tiksliai nepamenu, bet man regis gavosi apie 20vnt. Bet čia dar priklauso ir nuo formelių dydžio.
Nuostabus receptas! Gaunasi labai skanios kanelės. Ir tikrai, kaip Ieva ir rašo, skaniausios jos tik kitą dieną. Žinoma, skanios ir ką tik iškepusios, bet kitą dieną jos būna tobulos 🙂
Migle, labai džiaugiuosi! 🙂
Tirkrai bandysiu, nes kai paragavau, likau sužavėta, kaip toks mažas bokštelis gali taip sužavėti savo skoniu 🙂 Niam niam
Gal jau atsisiuntėte metalines (varines) kanelių formeles? Gal jau išbandėte ir su jomis? mano svajonė gauti metelines kanelių kepimo formas…Gal galite patarti iš kur jas siųstis?
sakykit prasau,o koks orkaites rezimas geriausias canneliu kepimui? Ar kai kaista tik is apacios ar virsus-apacia? Niekur nerandu tokios infomacijos
Ramune, koks variantas būtų pats geriausias, sunku pasakyti, bet siūlyčiau rinktis tą, kai kaistą ir viršus, ir apačia. Bent jau mano toks pasirinkimas buvo ir man puikiai pavyko 🙂
Kodel kepant kaneles jos kiek pakepe tiesio „islipa“ is formeliu, as tada jas badau kad vel sukristu i formele.. ka darau ne taip?
Jurgita, o kokiame aukštyje (orkaitėje) kepėt kaneles?
Paruosiaum iskepiau ir laukiu, jos tokios grazios 🙂
Džiaugiuosi 🙂 O kaip skonis? Pavyko?
Labas, o kokaime aukštyje geriau kepti? žemai ar auksčiau? 🙂
gavau formelę, reiks bandyt, bet baisu, kad nesigaus 😀
Aš kepiau viršutinėje „lentynoje“. Tikrai turėtų gautis 🙂
Sveiki, ka reiskia virsutineje lentynoje? Ar kai kaista ir virsus ir apacia deti skarda arciau virsaus?
Tuo paciu gal galite atsakyt, ar iskepus, su formelem det i saldytuva ar isimti?
Okepimo milteliu nereikia?
Ne, nereikia.
O man nepavyko ;/
Labas Ieva, dabar pagal Jusu recepta bandau iskepti kaneles, bet jos pas mane taip pat lipa is formeliu 🙁 orkaite yra su vejeliu ir kaitina tik virsuje. Pagal patarimus bandau kepti virsutineje lentynoje…idomu kas lemia ta lipima lauk ir ka reiktu daryti tokiu atveju…kaip manote ar geriau butu isjungti orkaites vejeli?
Juste, o visi produktai atitinka receptą? Pienas riebus? Jei viskas taip, tuomet bandykite išjungti vėjelį. Dar svarbi temperatūra, turi būti karšta.. nes jos tarsi verda ten 🙂
Tai gal moterys kurioms išlipa kanelės per daug tešlos į formą įpila? Jūsų recepte neparašyta kiek į formeles įpilti. Vėjelis temperatūrą padidina apie 20 laipsnių. Būtų įdomu sužinoti, kodėl renkatės be ventiliatoriaus ir viršutinę lentyną, jei kitur rekomendavote kaitinimą iš apačios ir viršaus. Jūsų receptą man rekomendavo draugas, kuriam reikėjo nemažai padirbėti kol gavosi. Tačiau kai gavosi tai taip stipriai gyrė, kad net kanelių formą padovanojo, tad labai noriu pabandyti Jūsų receptą 🙂 Esu tikra iš pirmo karto ir man nepavyks, visgi daug kartų tris dienas kankintis nenoriu 😀 būčiau dėkinga jei patikslintumėte kiek tešlos į formeles pilti (pvz. keksiukams du trečdalius reikia pripilti kad jie neišliptų) ir detaliau parašytumėte orkaitės nustatymus kepimui.
Rūta, yra daug žmonių, kam gaunasi iš pirmo karto. Nežinau kodėl kitiems nesigauna 🙂 Su receptais taip jau būna. Pavyzdžiui, turėjau draugę vaikystėje, kuriai niekaip niekad nepavykdavo padaryti plikytos tešlos bandelių, nes jos visada sukrisdavo. Ir pagal pasakojimą visuomet atrodė, kad daro teisingai, o vieną kartą darėme kartu ir išsiaiškinom, kad ji tiesiog ne iki galo „nuplikydavo“ tą tešlą. Atrodo paprasta, bet ne visuomet tas klaidas patys pastebime. Tikiuosi jums pavyks iš pirmo karto. O tešlos pildavau maždaug pusę, gal kiek daugiau, bet ma=iau nei 2/3 indelio. Kalelėms nebūtina pakilti iki viršaus ar lipti kaip keksiukams. O lentyna orkaitės ir kiti parametrai tikrai gana stipriai priklauso ir nuo orkaitės.
Linkiu jums sėkmės!
Sveika Ieva, pagal tavo receptą užmaišiau kanelių tešlą, tačiau ji man labai skysta, ar tikrai miltų reikia 100 g. kiek pieną atvėsinti?
Taip, tešla turi būti skysta. Panaši kaip lietinių… Pieną atvėstinti, kad nebūtų karštas ir verdantis, bet nereikia ir visai šalto 🙂
Sveika, Ieva, noriu paitkslinti, koks orkaites kepimas turi buti?ar suventiletorium ar be ar jokio skirtumo?
Milda, aš kepiau, kai katina viršus ir apačia, bet nėra to vėjelio didelio… Paskaitykite komentarus po receptu, galbūt rasite daugiau naudingos informacijos 🙂
Gavosi tiesiog super, visa seimyna patenkinta 🙂 teks kepti kiekviena savaitgali! 🙂 aciu uz recepta 🙂
Laba diena, Ieva. Noriu paklausti kiek tešlos pilt į formeles: iki formelių viršaus ar mažiau. Ačiū.
Violeta, pilti reikia šiek tiek daugiau nei pusę (apie 2/3).
Bet tešla labai skysta caneliu???
Taip, skysta. Kaip lietinių panaši 🙂
Ieva, kodel man bebaigiant kepti jos sunyksta? Is pradziu viskas gerai pakyla iki virsaus,kaip belieka kepti keliolika minuciu subliuksta…:(
Tai čia labai gerai! 🙂 Jos neturi būti pakilusios ir išsipūtusios kaip keksai.
Nusipirkau mini caneliu formeles, ar bandet kepti jose? Kiek laiko reikes kepti , gal trumpiau?
Manau tikrai trumpiau kepkite. Bet pati mazu neturiu, tai nebandziau.
Ačiū už puikų receptą! Jau keletą kartų teko kepti ir visada gaunasi fantastiškai skaniai. :))
Labai džiaugiuosi, Kristina! 🙂
Sveiki o gal iseitu kept keksiuku formelese?
Turiu metalines (varines) parvežtas iš Bordeaux, bet pastoviai kepu silikoninėse, nes kuo beteptum niekada nepavykdavo tobulai išimti .
Sveiki, kepu kaneles jau 1.20h ir jos vis dar burbuliuoja taciau jokio parudimo , nezinau ka ne taip dariau?;/
Julija, ar pavyko? Jos kepa ilgai ir burbuliavimas irgi yra gerai 😉
O keksiukų formelėse įmanoma iškepti būtų ? Ar net neverta bandyti ?
Kotryna, iškepti, tai iškeps, bet tekstūra pačios kanelės tikrai nebus tokia. Bus tiesiog pyragėliai 🙂 Bet ne kanelės.
Ar maisnat miltus su kiausiniai juos reikia ismaisyt ir po to tik pilt piena? ar juos maisant reikia pradet pilt piena. nes man sulipo visa tesla maisant kiausinius su miltais. o paskiau jau plak neplakes liko gumuliukai tokie 🙁
Rita, aš išplaku kiaušiniusm, tada supilu miltus (galima įpilti pusę jų, paplakti ir tada kitą dalį supilti ir vėl paplakti). Ir tik tada, kai ši masė yra vientisa, pradedu po truputį pilti pieną.
O kur reikia dėti cukrų į pieną ar į miltus?
Turbūt praleidote 🙂 Pirmame punkte parašyta, kad cukrų dedam į sviestą.
praleidau žodį cukrus 🙂 sorry
Sveiki, Ieva,
Jau 3 kartus kepu kaneles ir man jos vis lipa is silikoniniu formeliu. Viska darau pagal recepta ir nesuprantu kas netaip. Perskaiciau visus komentarus ir sau nieko nepritaikau. Kepdavau kai kaitina virsus ir apacia. Iki siol kituose receptuose maciau, kad reikia kepti apacioje. Tai nezinau ar tame problema? Ar visa laika kepate 180 laipsniu temperaturoje?
Kiek esu pati kepusi ir kiek esu skaiciusi apie tai, tai taip ir turi but, visad is silikoniniu formeliu kaneles bando lipt, bet pastumi jas i soniuka, kad iseitu oras ir jos vel ikrenta. Reik pazaist tik truputuka. Bet nematau tame problemos 🙂 Metalinese formelese kepant nelipa, bet jos pakankamai brangios.
Dar pamirsau pamineti, jog paskutini karta bandziau kepti ir keksiuku silikoninese formelese ir niekas is tu formeliu nelipo. Tai nesuprantu kame cia problema.
Justina, noriu pasitikslinti – keksiukų formelėse pavyko geriau?
taip, paskutini karta kepiau keksiuku ir kaneliu formeleje vienu metu. Keksiuku formeles platesnes tai niekas ten neislipo. Kaneliu formeles tokios kaip Jusu.
Na labai keista… Galvoju, kas čia galėtų būti. O dedate kartu 1 baltymą ir 3 trynius? Į receptą?
taip. Viska dar dariau ir pagal si recepta https://www.youtube.com/watch?v=rYORTknQD3M ir dar pagal sita http://www.sauletavirtuve.lt/?p=3031
ir vis tiek visos lauk islipa.
Na matau, kad Saulėta Virtuvė įvardija dar tokią priežastį: „pyragėliai neturi stipriai „išlipti“ iš kepimo formelių. Jei matote, kad taip atsitiko, reiškia, kad ruošdami tešlą, į ją įmaišėte per daug oro. „
kepdavau 2 lentynoje nuo apacios kai kaitina virsus ir apacia.
Šiame video nuo 7 minutės galite pažiūrėti, ką moteris daro, kai jos pradeda lipti į višų. Gal tuomet jums padės? 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=26yVwQsnOhs
bet cia jos tik 1 cm islipa, o man jos visos islipa 🙂
o Jus visa laika kepate 180 laipsniu temperaturoje?
Aha, aš temperatūros nekeičiau. Nors kiti keičia. Na banadysiu šią savaitę dar kartą iškepti 🙂 Pagalvosiu, kas galėtų būti pas jus, kad nesigauna. Realiai jos kyla nuo baltymų, bet jei neplakate jų atskriai, tuomet neturi tiek kilti.
O bandėte kitam rėžime kepti? Gal pavyks geriau? O orkaitė pas jus standartinė? Nėra kokia nors neįprasta? 🙂
nauja AEG orkaite pirkom, turi buti gera 🙂 o paccioje auksciausioje lentynoje jos nesudegs is virsaus?
Na aš taip kepiau – nesudegė 🙂 Video, kuriuos radau pačių prancūzų, irgi buvo kepama viršuje. Pirmosios kanelės man išsipūtė, antrą kartą kepiau viršuje ir tokiu būdu jau pavyko 🙂
Man atrodo radom problema 🙂 daug receptu raso, kad pradzioje reikia kepti aukstoje temperaturoje ir ja sumazinti. Tai va ta auksta temperatura ir iskelia man visas kaneles, nes karstis is apacios nepasisalina. Kita karta kepsiu tik 180 laipsniu temperaturoje.
Siandien kepiau kaneles 180 laipsniu temperaturoje ir vi tiek jos visos iskyla. Nebesuprantu kas cia per problema gali buti….
Justina, dar vienas dalykas apie kurį pagalvojau… O kokio riebumo pieną naudojate?
po viena sauksta istirpinu medaus ir sviesto ir istepu formeles, niekada neprilimpa,gerai issiima. Kaneles visada maisau mediniu saukstu ir pradzioje 10min.kepu 250laipsniu ir tik po to sumazinu t iki160 kepu apie 1h,
Laba diena, ar butina i caneles pilti romo? Gal galima kitu gerimu pakeisti?
Na žiūrint apie koki kitą gėrimą kalbate 🙂 Aš vieną kartą esu pylusi brendį, tai irgi viskas pavyko.
kepsiu. Draugė davė pirktos paragauti tai juokėsi iš manęs kai valgiau – iš malonumo aš tirpau. nu toooooookio skanumo daiktas. nerealiai. skanesnio gardumyno nesu suvalgiusi.. O juk pati tortus gaminu.
ir problema, pamiršau įpilti brendį, ar galiu jį įpilti praėjus parai? nes kepsiu tik ryt…
Nerekomenduočiau kelias paras laikyti padarytos tešlos.
Tai kad kituose receptuose kaip tik rekomenduoja 2 paras laikyti, o receptas panašus.. Tik keliais gramais skiriasi viskas. Ir kiti barsto rudu cukrum, bet man medus labiau prie širdies
Na žiūrėsiu. Jau kepa. Manau bus gerai. (tikiuosi).
Visgi radau namuose romo ir prieš kepant įmaišiau.
Sveiki, o jei idejus vanilinio cukraus o ne vaniles lazdele,kazkas pasikeis? ir dedasi kartu vienas kiausinio baltymas ir du tryniai?
Na natūrali vanilė turi tokias granules juodas, kurios matosi gražiai. Na ir skonis bei kvapas natūralios šiek tiek stipresnis. Kiaušiniai dedasi kartu.
Sveiki,
Vakar iškepiau ir, sakyčiau, pirmas blynas neprisvilo:) Šiandien vieną paragavome – labai skanu:) Tiesa, romo nepyliau, nes neturėjau ir įdėjau kažkiek cukraus pudros, nes jau labai bijojau dėl tešlos skystumo.
Mano klausimas – ar jas šaldytuve reikia laikyti su formelėm ir kitą dieną išimti, ar jau be formelių? Ar atsilieptų skoniui ir išvaizdai? Aš laikau su formelėm, ačiū už receptą:)
LABAI džiugu 🙂 Aš laikau be formelių, bet manau, kad esminio skirtumo nėra ar su, ar be.
na lyg viską dariau kaip recepte nurodyta, tačiau gavosi skanus apskrudęs viršus, o viduj kažkokia kiaušinienė 🙁 nieko panašaus į pirktines kaneles 🙁
Inga, na su kanelem sunku pasakyti dazniausiai, kas yra negerai, bet reikia pabandyti dar kelis kartus ir galiausiai tikrai gausis 🙂 Man irgi ne is pirmo karto pavyko. Gal per trumpai kepet ir per karstai – nespejo suvirti vidus…
Teko vakar kepti be vėjelio ir su vėjeliu – skirtumas didžiulis, vėjelis būtinas. Kitaip per vidurį lieka balta juosta, kai viršus ir apačia jau būna gerokai suskrudę. Be to, silikonių formelių netepiau niekuo. Kitą sykį pusę formos ištepsiu, ir pažiūrėsiu, ar verta terliotis dėl skirtumo 🙂 Sviesto ant iškepusios kanelės mano skoniui ir taip jau buvo pakankamai. O to kanelių lipimo iš formos efekto, apie kurį dažnai šnekama, nebuvo visai. Pradžioje išsipūtė vidurys, tada šiek tiek apskrudusios pradėjo trauktis, ir taip kepė visą likusį laiką. Tešlą ramiai maišiau šaukštu.
Egle, tas formelių terliojimas (kaip jūs sakote) sviesto ir medaus/cukraus mišiniu, skirtas tam, kad kanelės viršus būtų traškus tarsi karamelinis. 🙂
Drisciau pasigincyti del cukraus ir sviesto prasmes. Cukraus, skirto formu barstymui, apskritai retame recepte rasi, kaneliu varines formos buvo tepamos riebalais tam, kad kepinys nepriliptu, o karamelizuota isore susidaro ir savaime kepimo metu, ir traski, ir ruda, nes tesloje ruduojanciu medziagu pakanka 🙂 Sviesto itaka, naudojant silikonines formeles, kartais daro ir meskos paslauga apskrudimo tolygumui, jei pasiskaitytume daugiau patirciu. Galu gale, reikia patiems eksperimentuoti, kaip skaniau ir graziau.
Sveiki,
Kepiau labai mazytese silikoninese formelese, tai pamazinau kepimo laika 10 min. Kita kart kepant ko gero mazinsiu kepimo laika dar bent 10 min. ir bandysiu kepti viduriniame orkaites aukstyje, nes sakyciau per daug suskrudes virsus gavosi, noretusi minkstesnio. O pati kanele tai liux skonio, vidus super.
Džaiugiuosi, kad rezultatas patiko 🙂 Svarbiausia, kad gavosi vidus!
O kur jūs pirkote tas mažas formeles? Aš pati jų irgi norėčiau 🙂
Silikonine mazu kaneliu forma pirkau Maximoj. O beje mano kaneles skaniausios buvo po kokiu 3 dienu laikymo saldytuve, tuomet ju suskrudes virsus pagaliau sudreko 🙂
Užsimaišiau tešlą..gavosi be proto skysta…na bet jei tokia ir turi būti..tebūnie…perskaičiau visus komentarus…jau bijau ir kepti..o jei nesigaus? Gerai, kad gan pigūs produktai tai galima bandyti ir bandyti kol gaunasi…;)..
Skysta ir turi būti 🙂
Ačiū..jau kepa..niekas neišlipo iš formelių..pakolkas 😀
man neparudavo kanelių viršus kepant. kepiau iš viršaus ir apačios. Gal per daug tešlos pridėjau? beje man gavos 24 kanelės, bet panašu laukia dar vienas kepimas 🙂 labai mažos kanelių formelės
Laba diena, man lyg ir viskas gavosi gerai, bet vidus toks lyg ir neiškepes atrodo, toks teslinis 😀 kodel taip gali buti?
Čia po to, kai išėmėt iš šaldytuvo jau? Ar kai tik iškepėt bandėt paragauti? 🙂
du reisus dariau, tai pirma ragavau iskepta o kita jau is saldytuvo, ir abu tokie patys buvo 😀 nebuvo ten baisi tesla viduj, bet truko to purumo tokio
Bet ar jis toks ir neturi buti? 🙂
Cia juk ne bandele, ir skysta tesla. Kaip tik perkepes vidus nera pliusas kanelei.
O siaip, bandziau ir kita recepta, kur daugiau tryniu, baltymu isvis nera, kazkaip maziau patiko… Sugrizau prie sito.
Antra karta kepu ir vidus zalias 🙁 KODEL? patarkit kazka 🙂
Sveiki, daug kartu kepiau kaneles… bet jusu super geros… pirma karta labai man jos sukietejo, bet manau kad tiesiog per ilgai kepiau, kita kart bandysiu trumpiau pakept. Niekas nelipo, viskas ok, bet turiu patarima, man tesla kiek maisiau vistiek turejo gubuliuku, tai as ja tiesiog pora kart perpyliau per sieteli ir islyginau 😀 zodziu viskas super, ruosiuosi antram ragavimui 😉
Labai ačiū, Aiste, už gerus žodžius 🙂 Smagu, kad patiko!
Gaila negaliu ikelti foto, kaip jos man islipa lauk is formeliu. Visa kanele isvirtusi, kraščiuku užsikabinus laikosi 😀 . Perskaiciau visus komentarus cia ir daug kur kitur. Mano isvada is to ka skaiciau ir savo patirties butu tokia, kad cia tik orkaites ypatumai nulemia si efekta. Arba kazkas apie temperatura, arba apie vejeli. Man toje pacioje orkaiteje keneles labiau lipa lauk orkaites sone, per vidury – nelipa visai arba maziau. Bandysiu dar eksperimentuoti. Tobulas skonis, teliko tik vaizda atidirbti 🙂
Sveikute. Sendien pirma karta bandysiu uzsimaisyte tesla kanelems 😊 o ryt kepti . Parasysiu kaip kas gavosi 😊
Sėkmės, Jolita!
Mano vaikai „užsikabliavo“ už kanelių. Pamaniau, kodėl neiškepus. Peržiūrėjau daug receptų ir išsirinkti Jūsų. Iš pirmo karto gavosi puikiai. Labai Jums ačiū už receptą.
Labai jums ačiū už gražius žodžius. Labai džiaugiuosi, kad vaikams patiko! 🙂
Sveiki! Aciu uz puiku kaneliu recepta. Jos gavosi tobulos, nors kepiau ir pirma karta. Visai kaip kepyklelej! Namiskiai liko suzaveti.
Ačiū! Labai džiugu! 🙂
Laba. Puikus receptas. Esu visai žalias konditerijoje tada kanelės buvo didelis išukis. Pirmus du kartus bandžiau pagal kitus receptus. Pirmosios sudegė, atros – subliuško 😃 Tada radau jūsų receptą ir jos iš pirmo karto pavyko. Keli pastebėjimai kam nepavyksta. Formeles naudokit vidutinio dydžio, tada tekstūra geriausia. Kad perdaug neišsipūstu neperplakite kiaušinių, o kai pažinsite savo orkaitę, kanelės pavyks kaskart 🙂 Dar karta ačiū už puikų receptą
Labai džiaugiuosi, kad patiko ir pavyko! 🙂