Kai sekmadienio ryte prabundi ir supranti, kad „nieko“ nėra šaldytuve, tai reikia pajungti visus geros šeimininkėlės įgūdžius, kad pavyktų bent kažką padoresnio pagaminti. Šįryt savo vyrui visgi įrodžiau, kad ne veltui mane vedė. 🙂 Iš to nieko ir poros kiaušinių sumeistravau tikrai skanius pusryčius – net pati savimi nusistebėjau! Šį kartą varškės sūris mane išgelbėjo.
Varkės sūris tešloje
Ingredientai
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Miltai - 100 g
- Varškės sūris - 380 g
- Rudasis cukrus - 1 š.
- Avižų pienas - 50 ml
- Ghee sviestas - kepimui
- Mėlynės - papuošimui
- Cinamonas su cukrumi - papuošimui
Kaip gaminti ?
- Kiaušinius išplaku su miltais. Įpilu avižų pieną, cukrų.
- Kai tešla paruošta, susipjaustau juostelėmis varškės sūrį (maždaug 0.7cm storio, kad nebūtų per plonos ir nelūžtų).
- Tešla turi būti labai tiršta. Joje apvolioju varškės sūrio gabalėlius.
- Įkaitinu keptuvę su ghee sviestu. Dedu apvoliotus sūrio gabalėlius ir kepu ant vidutinio karščio.
- Įškepusius gabalėlius dedu į lėkstę, pabarstau šviežiomis arba šaldytomis mėlynėmis, cinamono ir cukraus mišiniu.
- Skanaus! 🙂
Nerealu!
labai skaniai atrodo 🙂