Šie eklerai su rududu kremu vaikystėje buvo patys tobuliausi pyragėliai. Mama kepdavo dvigubom normom, o mes vistiek sudorodavom per dvi dienas viską. 🙂 Gerai, kad patys nevirtom panašūs į tuos ekleriukus!
Eklerai su rududu
Ingredientai
Kaip gaminti ?
- Didesniame puode užkaičiu vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydo, dedu miltus ir greitai maišau mediniu šaukštu nenulekdama nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji užsiplikiusi.
- Atvėsinu tešlą ir po viena/du įmušu kiaušinius, bet neplaku, o maišau.
- Kepimo indą pašlakstau nedideliu kiekiu vandens, kad neliptų prie dugno, ir suformuoju norimo dydžio pyragėlius.
- Kepu 15 - 20 min. įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių.
- Atvėsusius pyragėlius įpjaunu šalia dugno ir mažu šaukšteliu dedu Rududu.
Jūs tikrai darėte pagal šias proporcijas? Nes tešla gaunasi per skysta 🙂
Brigita, tikrai taip. Tešla per skysta kurioje gaminimo dalyje? Plikant ji būna labai tiršta, padaroma vienas kamuoliukas, kuris nelimpa prie kraštų. Vėliau, kai atvėsta, sudedami kiaušiniai.. tai dar vienas variantas, gal labai didelius kiaušinius naudojate? Nors šiuo receptu naudojuosiu nuo vaikystės tiek su M, tiek su L dydžio kiaušiniais. 🙂
Man, deja, irgi nepavyko. Tešla išėjo tikrai skystoka ir neiškilo.. labai gaila 🙁
oi tikrai tešla skysta neturi būti, matyt kažką eigoje ne taip padarėte. Plikyta tešla turi savų siuansų, labai svarbu gerai išsukti kaitinant, kad gautųsi. Bet receptas patikrintas jau 20metų, tai žinokit tikrai turi gautis, jei viską tiksliai darysite pagal aprašymą 🙂