Pusryčiauti mėgstu saldžiai, tačiau tas saldumas nevisada jau taip gerai. Todėl reikia ieškoti būtų, kaip jį paversti sveikesniu. Lietiniai su bananais ir sveika, ir skanu ir tikrai labai sotu.
Mano aprašyto kiekio pakaks kokiems 6 lietiniams.
Lietiniai su bananais
Ingredientai
- Miltai - 150 g
- Pienas - 100 ml
- Vanduo - 100 ml
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Druska - žiupsnelis
- Bananai - 3 vnt.
- Saulėgrąžų aliejus - 2 š.
- Karamelė - užpilui / padažui
Kaip gaminti ?
- Išplaku kiaušinį su druska. Sudedu miltus ir viską maišau, kol nelieka gniutulėlių.
- Po truputį supilu pieną, pamaišau, tada vandenį. Galiausiai saulėgrąžų aliejų. Tešla turi būti skystoka, kad lietiniai gautųsi ploni.
- Iškepu, bet nesukepinu, lietinius.
- Vynioju gana smulkiai pjaustytus bananus.
- Apkepinu keptuvėje be aliejaus. Patiekiu su karamele (kaip gaminti jau esu rašiusi čia), tačiau galima ir su grietine ar trintomis uogomis valgyti. Irgi skanu. 🙂
Naujausi komentarai