Tai buvo pirmasis mano kanelių bandymas. Skonis panašus, tačiau vaizdas ne visai toks, kokio norėjau. Padariau išvadas ir pabandžiau antrą kartą kiek pakoregavusi receptą. Taigi antrosios kanelės kur kas labiau pavykusios tiek skoniu, tiek išvaizda! 🙂 Receptą rasite čia.
Caneles de Bordeaux
Kanelės (Canelés de Bordeaux) yra prancūzų virtuvės skanėstas, turtingas vanile ir romu. Tiesa, šį receptą radau internete, tačiau tikiu, kad kaip ir daugumą kitų, teks išieškoti pačiai, kad patiktų. 🙂 Šis tikrai nėra blogas, bet man kažko trūko. Išvada: ateityje bus ir daugiau kanelių receptų. 🙂
Ingredientai
- Pienas - 500 ml
- Vanilės ekstraktas - 0.5 a.š.
- Sviestas - 2 š.
- Miltai - 250 g
- Rudasis cukrus - 200 g
- Kiaušiniai - 4 vnt.
- Romas - 3 - 4 a.š.
Kaip gaminti ?
- Užvedu pieną kartu su vanilės ekstraktu ir sviestu. Beje, čia netinka vanilės cukrus. Jei neturit ekstrakto, tuomet dėkite tikrą vanilę, o vėliau (suvirus) ją išimsite.
- Masę reikia nuolat maišyti, nes pienas linkęs prisvilti. 🙂 Kai užverda, nuimu nuo ugnies ir palieku palengva vėsti.
- Tuo tarpu sumaišau miltus ir rudajį cukrų. Įmušu du kiaušinius. Pamaišau. Kitų dviejų kiaušinių mušu tik baltymus (trynių šiame recepte nebereikės). Kai masė tempa vientisa, palengva pilu dar šiltą pieną ir maišau.
- Tešla turi būti gana skysta (panaši į lietinių). Neturi likti jokių gumuliukų. Kai atvėsta, pilu romą, sumaišau. Uždengiu indą ir dedu į šaldytuvą parai. Čia liūdnoji recepto dalis: šaltoje vietoje tešla turi būti ne trumpiau kaip 24 val. ir ne ilgiau kaip 48 val.
Kitą dieną:
- Įkaitinu orkaitę iki 230 laipsnių.
- Į silikonines formeles pabarstau truputį rudojo cukraus ir pilu masę (kuri sudaro maždaug 3/4 viso indelio).
- 10 minučių kepu maksimalioje temperatūroje (230). Tuomet sumažinu iki 175 laipsnių ir tęsiu kepimą, kuris gali užtrukti valandą ir daugiau. Priklauso nuo orkaitės, o bet orientacinis laikas - 1 valanda.
- Iškepusios kanelės yra rudu ir traškiu paviršiumi, o viduje minkštos ir drėgnos. Išimu iš formelių dar šiltas, bet valgyti leidžiu tik atvėsus 🙂
Puikiai dera prie kavos, arbatos, taurės vyno, prosecco... žodžiu, tiek ryte, tiek vakare jos pasaldins širdį.
Taip taip, jos kitokios nei Bordeaux-e. Tikrosioms aš negaliu atsispirti, bet ir Tavosios nuostabiai atrodo:) Tikiu, tuoj bus visiškai tobulos:)
o gal zinote kur butu galima gauti tu spec formeliu kepti siems skaniem pyragaiciams?
Rimante, aš pirkau silikonines Silikomart firmos, tai jų galima rasti ir didžiuosiuose prekybos centruose (manoji iš Akropolio). Mačiau ir Oze kitos firmos.
o kur galima metalinių nusipirkti, dar neradau. 🙁
Išbandžiau ir šį Ievos kanelių receptą, pritariu, kad skanios, bet neprilygsta
tikrosioms kanelėms. Be to, dėl didelio baltymų kiekio išsipučia nerealiai ir išlipa iš kaneliu formos, iškepusios panašesnės į įvairios formos bandeles, kurios nei apvalios nei pailgos. Vienu žodžiu svečio nepavaišinsi. Kadangi dar liko tešlos, mėginsiu pilti ne 3/4 formos, o 1/4. Galbūt forma bus gražesnė.
Tikresnis kaneliu receptas butu toks
(skiriasi tuom, kad perpus maziau miltu,
ir dedasi kiausiniai ir du tryniai – ne baltymai)
CANNELES Bordelais
500 ml pieno
0,5 šaukšt. vanilės ekstrakto
2 š. sviesto
100 g miltų
250 g cukraus
2 kiaušiniai + 2 tryniai
3-4 val.g š. romo
žiupsnis druskos
(Ši sudėtis prancūziškuose puslapiuose)
Gaunasi tobulos kanelės. Sėkmės bandymuose.
Ieva, e 2 baltymų reikia, o 2 trynių, blogai išsivertei receptą.
Neblogai 🙂 yra visokių ir visi žmonės savaip eksperimentuoja. Skonis geras ir šių, nors tekste aukščiau rašiau, kad receptas neprilygsta tikrom kanelėm, todėl prisiskaičiusi daugybę kitų, išsivedžiau savo receptą ir jau tikrai pavykusį. 🙂 http://www.ievosreceptai.lt/caneles-de-bordeaux-kaneles
Panašų pateikė ir Saulė.
Nezinau gal kazka ne taip dariau bet gavosi labai neskanios kaneles tokios kaip gumines ir labai labai saldzios.. Gal kazka ne taip dariau
Jurga, o viską viską darėte pagal aprašytą receptą ir formateles ne keksiukų, bet kanelių naudojote?