Gera auginti ir turėti savų pomidorų kieme arba atsivežti juos iš kaimo… Bet dažnai nutinka ir taip, kad jie ima gesti, nes nespėji valgyti. Bent jau mano gyvenime tokios situacijos gana dažnos. 🙂 Vis noriu nusipirkti džiovintuvą, bet nerandu tokio, kuris patiktų viskuo, todėl išbandžiau džiovinimą orkaitėje. Pomidoriukai labai skanūs, puikiai išdžiovinti, tik laiko reikia kiek daugiau…
Džiovinti naminiai pomidorai
Aš naudojau skirtingų rušių pomidorus, bet galima pasirinkti ir vienodus. Beje, džiovinau dvi dienas po 3 valandas, nes vis laiko nepakakdavo tiek. Svarbu nedžiovinti savaitę :), bet nebūtina per vieną dieną visko padaryti.
Ingredientai
- Maži pomidorai (raudoni) - 500 g
- Maži slyviniai pomidorai (geltoni) - 500 g
- Pipirai (raudonų, žalių, baltų, rožinių mišinys) - 1-2 a. š.
- Džiovintas rozmarinas - 1 š.
Kaip gaminti ?
- Pomidorus perpjaunu į dvi/tris dalis. Storis turėtų būti maždaug 0.5cm. Plonesni greit perdžius ir taps ne tokie skanūs.
- Sudedu skilteles ant daugkartinio popieriaus. Pomidorus džiovinsiu orkaitėje tiesiai ant grotelių, be skardos.
- Ant pomidorų pabarstau pipirų.
- Rozmarinus džiovinau pati namuose, todėl manųjų lapeliai gana dideli. Juos sutraiškau saujoje ir užbrastau ant pomidorų. Taip jie labiau pasklinda po visą plotą ir skleidžia stipresnį kvapą. Tačiau būna pirkti ir parduotuvėse jau džiovintų. Tiesa, jų skonis tikrai skiriasi.
- Orkaitę nustatau ant 50laipsnių ir psirenku vėdinimo funkciją (man regis, visose naujesnėse elektinėse orkaitėse jau yra ta funkcija - ratukas, o jame ventiliatorius). Aš dviovinau kokias 6 valandas, tačiau reikėtų stebėti patiems, kaip atrodo jūsų pomidorai. Jei turi išdžiūti, bet vizualiai atrodo viduriukas dar sultingas (kaip džiovintų obuolių).
- Tokius pomidoriukus sausoje vietoje galima laikyti gana ilgai. Jie tiks tiek prie užkandžių, tiek prie įvairių karštų patiekalų. Man labai patinka focaccia su džiovintais pomidorais 🙂
Naujausi komentarai