Jamie's Italian
Svečiavausi Londone ir nusprendžiau paragauti taip visų mėgstamo Jamie Oliver maisto. Dievinu italų virtuvę, todėl užsukau į Jamie's Italian Covent Garden'e.
Atėjome pietų metu, todėl buvo be proto daug žmonių. Iš pažiūros vietų daug: lauke, viduje, rūsyje - bet visos užimtos. Aptarnavimas tikrai aukšto lygio, greitai sulaukėme dėmesio ir prisėdome. Pradžioje bandė pasodinti rūsyje, bet ten gana niūru. Galbūt ta aplinka labiau tiktų vakarui, bet man nepatiko, visai nejauku ten. Taigi surado mums staliuką šviesoje, netoli lango. Tikslas įgyvendintas – klientas patenkintas.
Pats restoranas tai kaip greita užkandinė. Ateini, greit pavalgai ir gali keliauti toliau. Įdomus kontrastas tas, kad net ir tada, kai padavėjai sukasi kaip bitės, o visi žmonės nori dėmesio, nei maisto, nei aptarnavimo kokybė nenukenčia. Dėmesio gauni ne tik tokio, kaip „laba diena“, „ar skaniai pavalgėte“, „viso gero“, bet su tavimi bendrauja, pakalbina įvairiom temom. O jaukiausia, kai padavėjas atsitūpia prie stalelio, kad geriau tave girdėtų, ir priiminėja užsakymą. Tai parodo ne nusižeminimą, bet didelią pagarbą ir draugiškumą klientui. Tas žmogus iš karto tampa toks savas... Kaip draugas mokykloje pritūpęs prie tavo suolo aiškindamas matematikos uždavinį... Nežinau, bet mane tuo metu užplūdo kažkokie šilti jausmai.
Pats maistas paliko mažesnį įspūdį. Skanu, bet tikėjausi kažko...gal labiau įspūdingesnio? Valgėme tris skirtingus patiekalus. Arrabiata makaronus, kurie Vilniaus Vapiano man net skanesni, bet šie irgi gardūs. Risotto su jūros gėrybėmis turbūt patiko mažiausiai. Patys ryžiai manęs nesužavėjo, tiksliau pats prieskonis. Gal ten kokio kario įdėta, kad jie tokie geltoni. Tiksliai nežinau, bet man nelabai. Plius man patinka vos vos sausesnis risotto, šis buvo gana skystas. Bet čia gali būti, kad kitam žmogui papuola geriau suviręs. O labiausiai patiko ravioli su riccota ir špinatais bei su žaliųjų žirnelių padažu. Tai buvo kažkas naujo, netikėto ir tikrai skanu. Tik porcija mažoka. Dar labai noriu pabrėžti, kad visų skonis skirtingas, juo labiau būna visokių dienų ir skirtingų virėjų vienoje virtuvėje, todėl ir nuomonės gali skirtis. Kas patiko man, nebūtinai turi patikti jums ir atvirkčiai. Bet išbandyti šią vietą tikrai verta.
Jei lyginsime Londono kavinių kainas, tai čia jos buvo tikrai normalios (makaronų porcija apie 8£). Tai nėra aukštos, geriau neverskime į litus. 🙂 Tik, žinoma, nevertėtų pamiršti, kad šiaip šiame mieste nėra labai pigu valgyti mieste.
Beje, dar vienas įdomus dalykas, kad jie nerezervuoja vietų vakarui. Norėjome vakare pasėdėti, bet buvome tik trys, todėl rezervacija buvo negalima, reikia didensio kiekio žmonių. Tiesa, vėliau pamatėme, kad užimtumas vakare gerokai mažesnis, todėl tikiu, kad atėjus be rezervacijos tikrai gausite gerą staliuką ir smagiai praleisite laiką.
P.S. Gal ir juokinga, bet visada labai atkreipiu dėmesį, kokie tualetai. Tai šie man taip patiko, kad nufotografavau! 🙂
Vat būtent, ir mes tą patį sakėm, tikėjomės kažko ypatingesnio, taip yra, kai yra žinomas vardas, tikiesi būti labai nustebintas 🙂
Mums su staliuku jokių bėdų nebuvo, nors buvom tam pačiam restorane Covent Garden rajone. Buvo vidurvasaris, šeštadienio popietė, o žmonių palyginus nedaug, tai netgi neužsirezervavę gavom staliuką lauke 🙂