Airiška duona
Ši duona nekaloringa, greitai ir paprastai pagaminama. Be mielių! Puikiai tiks pusryčiams: tiek su džemu, tiek su mėsyte ar sūriu. Beje, verta paminėti, kad ji labai skani tą pačią dieną, todėl geriausia valgyti šviežią. Vėliau ji tampa sausenė, kietesnė. Puikiai tiks pusryčiams tiek su džemu, tiek su mėsyte ar sūriu.
Ingredientai
- Miltai - 400 g
- Pasukos - 400 ml
- Sviestas - 1 š.
- Druska - 1 a. š.
- Kepimo milteliai - 2 a. š.
Kaip gaminti ?
- Įkaitinu orkaitę iki 220 laipsnių. Ištepu skardą sviestu.
- Paiimu platesnį indą, kad vėliau būtų patogiau minkyti tešlą. Išsijoju miltus, druską, kepimo miltelius. Išmaišau, kad birūs produktai pasiskirstytų tolygiai. Viduryje padarau duobutę, supilu didžiąją dalį pasukų (70 – 80%).
- Minkydama rankomis stengiuosi kuo geriau sujungti abi mases. Tešla turi būti labai minkšta, puri, tačiau ne per šlapia. Jeigu reikia supilkite likusias pasukas ir kartokite procesą.
- Ant stalo pasibarstau šiek tiek miltų, išimu tešlą ir dar paminkau. Apvolioju miltuose, pasidarau maždaug 20 cm rutuliuką.
- Duonelę dedu ant paruoštos skardos. Viršuje įpajaunu kryželį ir šaunu į orkaitę.
- Kepu maždaug 25 – 30 min. Pabarbenus pirštais, gerai iškepusi duonelė turi skleisti duslų garsą tarsi būtų tuščiavidurė.
šis receptas man patinka labiausiai 🙂 išbandysiu
Aš taip pat išbandžiau šios duonytės receptą ir jis man labai patiko. Antrą kartą kepdama pritrūkau kvietinių miltų, tai pusę dėjau kvietinių miltų ir puse ruginių. Gavosi taip pat labai skani duonytė, tik jau šiek tiek kitokio skonio.
Edita, labai smagu žinoti, kad patinka. Gera mintis, reikės ir man pamėginti su ruginiais miltais! 🙂