Keptos bulvės. Kitaip.
Bulvės bulvės bulvės... Toks paprastas maitas, o gali būti toooks skanus! Reikia tik trupinėlio fantazijos. Vakare norėjosi kažkokios jaukumos... Kažkokio panašaus jausmo, kokį dažnai jausdavau šiltą vasaros vakarą pažaidusi lauke su draugais ir valgydama mamos gamintą vakarienę. Mmm... o pilnumai dar ir pasukų stiklinę įsipyliau. 🙂 Tobula.
Ingredientai
- Bulvės - 400 g
- Druska - žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus - 3 a. š.
- Pasukos - 500 ml
Kaip gaminti ?
Gaminau dviems asmenims.
- Bulves nulupu ir sutarkuoju stambia tarka. Įdedu druskos.
- Sumaišau su aliejumi.
- Keptuvę įkaitinu, įpilu šlakelį aliejaus ir dedu bulvių masę. Kepu ant nedidelės ugnies kol gražiai apskrunda apačia ir kraštai. Apverčiu ir kepu iš kitos pusės.
- Padalinu į lėkštes, galime patiekti ir su grietine, bet man labai skanu valgyti tik tą paprastą plokštainiuką ir užgerti pasukomis.
Naujausi komentarai