Pizza con rucola
Man patinka paprastos picos, kai nėra be proto daug įvairių priedų. Taigi šis receptas irgi paprastas, bet skonis fantastiškas.
Ingredientai
- Miltai - 175 g
- Druska - 1/4 a. š.
- Sausos mielės - 5 ml (1 a. š.)
- Šiltas vanduo - 120-150 ml
- Alyvuogių aliejus - 1-2 š.
- Rucola (gražgarstė) - 300 g
- Jelapeno pipirai - 3 vnt.
- Pesto padažas - 3 š.
- Sūris - 200 g
- Maži pomidorai - 200 g
Kaip gaminti ?
Pradedame nuo picos pagrindo. Siūlau jį pasigaminti patiems, nes daug skaniau už šaldytą, pirktą prekybos centre, ir tikrai labai paprasta.
- Sumaišau miltus, druską ir sausas mieles dideliame inde.
- Viduryje padarau duobutę ir į ją supilu vandenį, aliejų. Sumaišau iki vientisos masės.
- Tešlą išimu iš indo ir minkau rankomis ant miltais pabarstyto paviršiaus. Minkymas trunka apie 10min., kol tešla tampa puri ir elastinga.
- Tešlos rutuliuką ištepu aliejumi, dedu į indą, uždengiu maistine plėvele ir paleiku šiltoje vietoje maždaug valandai.
- Kai masė padvigubėja, atsargiai išspaudžiu rankomis apvalios formos picos tešlą (25-30cm). Nekočiokite!
- Orkaitę įkaitinu iki 220 laipsnių.
- Pagrindą ištepu pesto padažu (žinoma, aš naudoju savo naminį:), bet galima bet kokį).
- Uždedu jelapeno pipirus. Jų kiekį reikia dėti atsižvelgiant į tai, kas kokio aštrumo maistą mėgsta. Apibarstau sūriu ir dedu į orkaitę.
- Kepu 10-12 min. Ant karštos picos uždedu šviežius pomidoriukus ir rucola. Ir jau galime valgyti. Skanaus!
Naujausi komentarai