Šios žydiškos bandelės unikalios tuo, kad pirmiausia jas reikia apvirti saldžiame vandenyje, kad įgautų traškumo, ir tik tuomet kepti.
Galite valgyti tiek vienas, tiek su saldžiais priedais, tiek su sūriais priedais ir visaip kaip tik sugalvojate. 🙂
Žydiškos bandelės
Ingredientai
- Sausos mielės - 7 g
- Druska - 1.5 š.
- Miltai - 500 g (kuo kietesni, tuo geriau)
- Šiltas vanduo - 250 ml
- Aliejus - 1 š.
- Kukurūzų miltai - 1-2 š.
- Cukrus - 2 š.
- Kiaušinis - 1 vant. (reikės tik trynio)
Kaip gaminti ?
- Sumaišau sausas mieles, miltus ir druską. Į kitą indą supilu šiltą vandenį ir po truputį supilu pusę miltų masės (vis pamaišydama). Kai masė tampa vientisa, supilu likusią miltų dalį ir minkau rankomis, kol tampia vientisa puria tešla.
- 10 - 20 min. tešlą minkau rankomis ant miltais pabarstyto pamiršiaus. Jei tešla lipni, galima pridėti šiek tiek miltų (man to neprireikė).
- Švarų indą ištepiau aliejumi, įdėjau į jį aliejumi apteptą tešlos rutuliuką ir palikau uždengtą 40-čiai minučių.
- Kai tešla pakyla dvigubai, išimu ir pasidedu ją ant miltai pabarstyto paviršiaus. Trenkiu vieną kartą kumčiu (jei esate pikti, gera išsilieti:)...). Minkau vėl kokias 3-4 minutes, kol tampa puri ir elastinga. Padalinu tešlą į 15-18 rutuliukų. Į kiekvieną duriu nykšiu per vidurį ir suformuoju žiedo formos bandelę. Padedu ant miltuoto paviršiaus ir palaukiu 20 minučių kol vėl pakils.
- Orkaitę įkaitinu iki 200 laipsnių. Kol ji kaista, užkaičiu 3-4 litrų puodą su vandeniu, įdedu cukrų. Sumažinu karštį, kai pradeda virti, sudedu bandeles, verdu 8 minutes ir tada dedu ant kukurūzų miltais pabarstytos skardos. Jei netelpa vienu kartu viskas, kartoju procesą. Išplaku kiaušinio trynį (baltymo nebereikės šiame recepte).
- Kai bandelės nudžiūna, aptepu kiaušiniu ir šaunu į orkaitę. Kepu 25-30 minučių, kol lengvai paruduoja.
Naujausi komentarai