Atšilo orai ir nebesinori būti virtuvėje, o ypač kaitinti jos orkaitės šiluma. Visi nori ko nors lengvo, nekaloringo.. juk ir figūrą reikia palaikyti prieš vasarą. 🙂 Aš irgi ne išimtis matyt… šiam vakarui – gaivios žaliosios salotos su permezano sūriu ir beveik saldžiu balzamiko padažu.
Žaliosios salotos su permezano sūriu
Ingredientai
- Icebergo salotos - 1 nedidelė gūžė
- Avokadas - 2-3 vnt. (mažieji avokadai)
- Agurkai - 3 vnt.
- Permezano sūris - 20 g
- Alyvuogių aliejus - 4 š.
- Balzamiko actas - 2 š.
- Druska - žiupsnelis
- Pipirai - žiupsnelis
- Citrina - 0.5 vnt.
- Medus - 2-3 š.
Kaip gaminti ?
- Rankomis suplėšau icebergo salotas. Supjaustau agurkus. Sudedu į gilų indą.
- Pasiruošiu padažą. Aliejų, balzamiką išmaišau kartu su druska ir pipirai. Išspaudžiu citrinos sultis ir pilu į padažą. Galiausiai dedu kelis šaukštus medaus (priklauso kokio saldumo norisi) ir viską išmaišau iki vientisos masės. Pilu padažą ant salotų ir agurkų.
- Salotas dedu į lėkštes. Ant viršaus ar lėkštės kraštuose dedu avokado gabalėlius.
- Ant viršaus užberiu labai plonai pjaustyto permezano.
- Valgiau kartu su tamsiu prancūzišku batonu. Tikrai lengva ir gaivi vakarienė. 🙂
- Skanaus!
Naujausi komentarai