Buvo gi gimtadienis, reikėjo kažko naujo ir įspūdingo. Žaliosios arbatos tortas suteikia tikrai ir gana netikėtą vaizdą (nes visi tikisi kokio nors baltojo šokolado torto) ir skonis tikrai stebina. Pats biskvitas nėra saldus ir gana paprastas, bet pridėjus arbatos skonį ir pertepimas su apelsinų žievelėmis greit pataiso skonį į „kažką netikėto“…
Žaliosios arbatos tortas

Ingredientai
- Sviestas - 250 g
- Cukraus - 25 g
- Kiaušiniai - 4 vnt.
- Miltai - 250 g
- Kepimo milteliai - 2 a. š.
- Žalia Matcha arbata - 4 š.
- Pienas - 1-2 š.
- KREMUI -
- Svietas - 170 g
- Cukraus pudra - 500 g
- Apelsinų sultys - 4 š.
- Tarkuota apelsino žievelė - 1 apelsino
Kaip gaminti ?
- Gerai ištrinu cukrų ir kambario temperatūros sviestą.
- Sudedu kiaušinius.
- Miltus išmaišau su kepimo milteliais ir žaliosios Matcha arbatos milteliais. Tada beriu į bendrą masę ir vėl gerai išmaišau. Jei tešla per daug tiršta, galima pridėti porą šauktų pieno, tačiau tai nėra būtina.
- Pasiruošiu kepimo skardą nuimamu dugnu (20cm) ir ištepu sviestu. Supilu tešlą ir kepu įkaitintoje orkaitėje (iki 160 laipsnių) apie 40 minučių.
- Kai kepinys atvėsta, perpjaunu jį skersai, kad turėčiau du arba tris blynus.
- Tuo tarpu, kol vėsta, galiu pasigaminti kremą. Kambario temperatūros sviestą gerai suplaku mikseriu su cukraus pudra, kol tampa purus. Nereikia sudėti visos pudros iš karto, nes gali būti, kad nereikės tokio kiekio. Mano siūlymas dėti palengva vis paplakant.
- Sumaišau su šviežiom apelsino sultimis ir apelsino žievelės drožlėmis.
- Kremą idealu būtų palikti porai valandų šaldytuve ir tik tuomet jį tepti ant torto.
- Padalinu kremą į dvi dalis. Pirma dalimi sutepu lakštus. Antra dalimi aptepu šonus ir torto viršų.
- Papuošimui naudojau apelsino žieveles.
Naujausi komentarai