Receptas labai paprastas ir, turbūt, gana tradicinis, bet tikrai ne prastas.:) Vištienos sparneliai, kepti orkaitėje su morkomis, man buvo savotiškas atradimas. Na morkas esu kepusi atskirai ir vištieną N kartų kepiau, bet jų kartu kažkaip dar ne. Taigi pabandžiau – morkos suteikia švelnumo mėsytei ir jos gali būti puikus užkandis. Dabar pridėčiau jų dar daugiau!
Taigi valgėme mes keturiese ir dar pora sparnelių liko. Manau šiuo kiekiu galima pamaitinti 4-6 žmones, priklausomai nuo skrandžio dydžio.:)
Vištienos sparneliai

Ingredientai
- Vištienos sparneliai - 800 g
- Morkos - 3-4 vnt.
- Džiovintas rozmarinas - 1 š.
- Čili pipiras - 1-2 vnt.
- Kalendra - šakelė
- Džiovintas bazilikas - 1 a. š.
- Alyvuogių aliejus - 3-5 š.
- Bismati ryžiai - 200 g
- Įvairių salotų lapai - 400 g
- Raudonoji paprika - 1 vnt.
- Druska - pagal skonį
- Pipirai - pagal skonį
Kaip gaminti ?
- Orkaitę įkaitinu iki 170 laipsnių.
- Sparnelius sudedu į gilesnį indą, pabarstau prieskoniais ir gerai įtrinu (druska, pipirais, džiovintu baziliku).
- Susipjaustau gana stambiais gabalėliais morkas, pasmulkinu kalendrą.
- Į stiklinį indą įpilu šiek tiek aliejaus. Dedu vištienos sparnelius, ant jų šviežios kalendros lapelius ir džiovintą rozmariną. Šalia prispaudžiu supjaustytą čili. Aplink išdėlioju morkas.
- Dedu į orkaitę ir kepu gerą pusvalandį, kol vištiena įgaus auksinį atspalvį.
- Kol kepa, pasidarau labai paprastas salotas iš įvairių salotų lapų (būna pakuotėmis pirkti), raudonosios paprikos ir šlakelio alyvuogių aliejaus. Pagardinu druska ir pipirais.
- Kai lieka maždaug 15 min. iki mėsytės iškepimo pabaigos, išverdu bismati ryžius. Man jie visada greičiau išverda nei rašo ant pakuotės, todėl patarimas - pažiūrėkite patys visada kokia situacija po 10 minučių. 🙂
- Viską dedam ant stalo ir skanaus!
Naujausi komentarai