Velvetinukai
Klausiat kodėl velvetiniai keksiukai? Nes tas raudonumas man visada asociajuojasi su velvetu, 🙂 o jei rimčiau, tai jie kažkuo panašūs ir pačia struktūra. Atrodo turi būti sunkūs, labai sotūs, bet iš tiesų yra lengvi ir purūs. Panašus jausmas kaip ir su velvetinėm kelnėm... Kitą kartą gal reikės galvoti džinsinį pyragą? 🙂
Ingredientai
- Sviestas - 60 g
- Cukrus - 150 g (geriausia nerafinuotas)
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Kakava - 6 š.
- Raudoni maistiniai dažnai - 30 ml
- Šokolado gabaliukai - 50 g
- Vanilė - 1 a. š.
- Miltai - 200 g
- Pienas - 150 ml
- Soda - 1 a. š.
- Actas - 1.5 š.
- Grietinėlė - 100 g
- Natūralus jogurtas - 120 g
- Cukraus pudra - 300 g
- Želatina - 1 š.
- Svietas - 50 g
Kaip gaminti ?
- Sviestą sutrinu su cukrumi. Masė turi būti vientisa, sviesto gabaliukų nebelieka.
- Įmušu kiaušinį, suplaku mikseriu.
- Įdedu tris šaukštus kakavos (likusią pasiliekui kremui), vanilę – išmaišau. Supilu maistinius dažus ir vėl išmaišau.
- Į masę sudedu dalį miltų, maišau šaukštu, įpilu panašią dalį pieno, palengva išmaišau. Kartoju procesą du/ tris kartus, kad masė taptų puresnė. Sodą numaišau su actu, supilu į tešlos masę. Sudedu šokolado gabaliukus.
- Tešlą padalinu į keksiukų formeles, kepu apie 20-25min. 170 laipsnių temperatūroje.
- Sviestą išsuku su cukraus pudra, supilu jogurtą.
- Grietinėlę išplaku kitam inde kol ji sustandės. Kakavą išsijoju ir palengva sumaišau abi mases.
- Želatiną ištipdau su šlakeliu vandens, palaukiu kol atvės ir įmaišau su kremu.
O, čia red velvet keksiukai? Vis neapsisprendžiu, ar verta gaminti – juk tiek dažų reikia 🙂 O jie tokie populiarūs JAV – gal, sakau, priežastis tam yra jų skonis?
Dažų čia visai nedaug:) RIMI būna pirkti, vienas indelis ir yra 30ml, o jo kaina (jei neklystu) apie 6Lt. Įdomus skonis ir netikėtumo akimirka, kai valgai, manau, daro savo 🙂
O kas cia taip graziai blizga ant kremo ?
Būna tokie maistiniai blizgučiai, kurie skirti maisto puošybai. Tai jie ir blizga. 🙂
O vanilę kokiu pavidalu dedi? Ekstraktą ar aromatą? Nes ekstrakto aš pirkti taip niekur ir neradau, o pati pasidaryt vis patingiu 🙂
Aš porąkart išsikepusi skaisčiai raudonų keksiukų nelabai galėjau valgyt, vis strigdavo kasnis pagalvojus, kiek čia tų dažų pridėta (ypač žinant, kad karminas sukelia hiperaktyvumą, astmą, alergijas), tai ėmiau ir išsikepiau be dažų tų red velvet keksiukų 🙂 Ir visai džiaugiausi 🙂
Siulau papildyti ingridientu sarasa, jame nenurodyta, kad reikalingas pienas, bedarant tenka sustoti ir eiti i parduotuve pieno… 🙁
Milda, labai ačiū už pastabą.