Velniškai šokoladinis tortas
Ingredientai
- Juodasis šokoladas - 140 g
- Kakava - 2 š.
- Pienas - 100 ml
- Sviestas - 140 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Tamsusis Muscovado cukrus - 140 g
- Grietinėlė (35%) - 4 š.
- Miltai - 200 g
- Kepimo milteliai - 1,5 a. š.
- PERTEPIMUI -
- Juodasis šokoladas - 140 g
- Kakava - 40 g
- Grietinėlė (35%) - 4 š.
- Auksaspalvis sirupas - 1 š.
- Sviestas - 40 g
- Vanduo - 4 š.
- Cukraus pudra - 200 g
- Šokoladinių triufelių - papuošimui
Kaip gaminti ?
- Ant vandens garų išlydau sulaužytą šokoladą, kaitinu su pienu ir kakava. Visą laiką maišau, kad masė taptų vientisa ir tolygi. Nuimu nuo karščio ir palieku vėsti.
- Kitame inde kambario temperatūros sviestą išplaku su Muscovado cukrumi, kol masė tampa puri. Pridedu kiaušinių trynius, grietinėlę ir išlydytą šokolado masę.
- Miltus išsijoju ir sumaišau su kepimo milteliais. Tada suberiu į bendrą tešlą ir vėl maišau.
- Švariame inde kiaušinio baltymus išplaku iki standžių putų. Palengva sudedu į tešlą ir išmaišau šaukštu (neplaku).
- Pasiruošiu maždaug 20-22 cm skersmens kepimo indą su nuimamu dugnu. Patepu sviestu ir kepu įkaitintoje orkaitėje (iki 160 laipsnių) apie 35-40 min.
- Pertepimui reikės vėl išlydyti šokoladą ant vandens garų ir kaitinti kartu su kakava, grietinėle, auksaspalviu sirupu, vandeniu ir sviestu. Kai visa masė tampa vientisa, nukeliu nuo garų vonelės, sudedu cukraus pudrą ir maišau. Kai masė atvėsta, ji turi būti gana standi ir išlaikyti savo formą patepus. Jei ji per skysta, reikėtų pridėti dar cukraus pudros.
- Iškepusį biskvitą atvėsinu ir tik tada perpjaunu į dvi arba tris dalis (priklausomai nuo jo storio). Dalimi šokoladinės masės pertepu pyrago dalis, o kita dalimi - aptepu šonus ir viršų. Papuošiu šokoladiniais triufeliais ir dar pabarstau kakava.
Naujausi komentarai