Kai lauke tvanku ir karšta, atrodo nieko nesinori, ypač saldumynų. Bet šis gaivus pyragas visuomet nudžiugins širdį: šaltas ir gardus su daugybe uogų… Niom niom!
Beje, tortą galite gaminti ir tos, kurios neturite orkaitės, tereikės nusipirkti biskvitą (Rimi, duonos skyriuje, beveik visuomet būna šviežių ir tikrai skanių biskvitų).
Vasaros pyragas
Ingredientai
- Kiaušinio tryniai - 3 vnt.
- Kiaušinio baltymai - 2 vnt.
- Nerafinuotas cukrus - 100 g
- Kukurūzų krakmolas - 1 š.
- Kepimo milteliai - 1 a. š.
- Miltai - 3 š.
- Natūralios vanilės cukrus - 2 a. š.
- Šilauogės - 700 g
- Želatina - 2 š.
- Vanduo - 2 š.
- Grietinėlė (35%) - 250 ml
- Grietinė (25%) - 300 g
- Natūralus jogurtas - 120 g
- Baltasis cukrus - 3 š.
Kaip gaminti ?
Pirmiausia išsikepkime biskvitą:
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Apvalią sudedamą formą išklokite kepimo popieriumi.
- Kiaušinių trynius išplakite su nerafinuotu cukrumi ir 1 arbatiniu šaukšteliu natūralios vanilės cukrumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei krakmolu. Sujunkite mases.
- Atskirame inde išplakite baltymus iki standžių putų. Tada atsargiai maišydami po truputį šaukštu dėkite baltymus.
- Supilkite tešlą į formą. Kepkite apie 30min.
- Atvėsinkite biskvitą. Nuimkite kepimo popierių, o pagrindą įdėkite atgal į formą. Visą paviršių išklokite sveikomis (nepjaustytomis) uogomis.
- Grietinėlę šiek tiek paplakite (bet nesuplakite iki standžios), supilkite jogurtą, grietinę. Išmaišykite. Įdėkite baltąjį cukrų ir natūralios vanilės cukrų.
- Su dviem šaukštais vandens ištirpinkite želatiną. Kai atvės sumaišykite su kremo mase.
- Kremą supilkite ant uogų. Jei liko šilauogių, galite papuošti pyragą išdėliodami jas višuje.
- Įdėkite į šaldytuvą. Kad pyragas gerai sustingų, geriausia laikyti jame ~12 valandų. Bet jeigu labai skubate ir norite valgyti po kokių 3-4 valandų, reikėtų įdėti kokius 3 šaukštus želatinos (aš naudoju smulkią). Antrojo būdo aš nerekomenduoju, nes po nakties pyrago pagrindas būna daug skanesnis. Bet jei labai skubate... 🙂
Kiti panašūs tortai:
Naujausi komentarai