Išaušo Užgavėnių rytas, tai jaučiu pareigą ir aš pasveikinti visus. 🙂 Kviečiu kartu varyti žiemą iš kiemo, kepti blynus ir ne tik… Prisimenu vaikystėje per Užgavėnes pakliuvom pas jauną vyrą (tuo metu dar turbūt visai vaikinuką) ir paprašėm „blynų ir kavos“. Jis jų neturėjo, bet paklausė ar yra mergaičių. Berniukų žydukų šaikoj buvau vienintelė, todėl gavau didelę lėlę su ryžais plaukais! Čia buvo mano tūrbo Užgavėnės… 🙂
Na o dabar, Jūsų dėmesiui – varškėtukai.
Užgavėnių varškėtukai
Ingredientai
- Liesa varškė - 200 g
- Miltai - 70-80 g
- Cukrus - 1 š.
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Aliejus - 2 š.
- Cukraus pudra - 1 š.
- Grietinė - pasirinktinai
- Trintos braškės - pasirinktinai
Kaip gaminti ?
- Varškę ištrinu su cukrumi ir kiaušiniais.
- Sudedu miltus. Viską gerai išmaišau.
- Kai gaunu norimą tešlos standumą (ji neturi būti per skysta, bet neturi būti ir labai kieta), įpilu aliejaus ir dar kartą išmaišau.
- Įkaitinu keptuvę ir dedu mažus varškėtukus. Aliejumi keptuvės netepiau, nes jo pyliau į pačią tešlą. Sausi varškėtukai man daug skanesni, o ir atrodo gražiau. 🙂 Kepu ant silpnosugnies, akd nesudegtų ir iškeptų vidus.
- Pateikiu su grietine ir šaldytomis trintomis braškėmis. Papuošimui pabarstau cukraus pudra.
Dar labai nemaišo reikalam vanilë. Labai skanu!
Labas,Ievute, labai aciu uz puikiu varsketuku recepta.Gavosi labai purus ir skanus,ypac su trintu braskiu uogeine,labai jau vasara kvepia.
Ačiū, Egle 🙂 Labai džiaugiuosi, kad patiko!