Kartais būna kokia netikėta proga ir reikia torčiuko arba tiesiog norisi pasielpinti skanumynais. Pirktinių tortų vengiu, ypač eidama į svečius. Todėl kartais greitai tenka suktis iš padėties su savais skanėstais. Vieno iš jų receptas – šokoladinis vaflinis tortas.
Skanaus! 🙂
Vaflinis tortas
Ingredientai
- Karštas šokoladas - 300 g
- Rududu - 200 g
- Vafliai - 180 g
- Vanilinis varškės sūrelis - 100 g
- Natūralus jogurtas - 120 g
- Migdolai - papuošimui
Kaip gaminti ?
- Vaflius sutepu sluoksniuodama po kelis kartus su rududu, išlydytu ir šiek tiek pavėsintu šokoladu, varške, vėl rududu, jogurtu, šokoladu, rududu ir t.t. Eiliškumas nėra toks svarbus, tik nevertėtų dėti varškės ir jogurto šalia, nes jie labai minkština vafliukus savo drėgme. (Beje, šiame žingsnyje reikės sunaudoti maždaug pusę šokolado masės).
- Sutepus visus sluoksnius, suslėgiu prispausdama su sunkesniu daiktu, gerai valandai.
- Pašildau likusį karštą šokoladą ir aptepu juo viršų, kraštus.
- Papuošiu luptais ir smulkintais migdolų riešutais.
Naujausi komentarai