Tradiciniai eklerai, nes tokie būna įvairiausiose parduotuvėse ir dauguma išgirdę kalbas apie eklerus tuojau pat įsivaizduoja pailgus plikytus pyragėlius su puriu baltu kremu viduje ir šokolado glaistu. Niam. 🙂
Tradiciniai eklerai

Ingredientai
- Vanduo - 250 ml
- Sviestas - 100 g
- Druska - 1 a. š.
- Miltai - 100 g
- Kiaušiniai - 5 vnt.
- KREMUI - - - -
- Liesa varškė - 200 g
- Grietinėlė (35%) - 180 g
- Vanilinis cukrus - 1 a. š.
- GLAJUI - - - -
- Juodasis šokoladas - 100 g
- Vanduo - 20 ml
Kaip gaminti ?
- Didesniame puode užkaičiu vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydo, dedu miltus ir greitai maišau mediniu šaukštu nenulekdama nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji užsiplikiusi.
- Atvėsinu tešlą ir po viena/du įmušu kiaušinius, bet neplaku, o maišau.
- Kepimo indą pašlakstau nedideliu kiekiu vandens, kad neliptų prie dugno, ir suformuoju norimo dydžio pyragėlius.
- Kepu 15 - 20 min. įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių.
- Kremą galima dėti tik į atvėsusius pyragėlius.
- Taigi, kol vėsta pyragėliai, pasigaminu kremą. Varškę ištrinu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Kitame inde suplaku grietinėlę, sumaišau abi mases. Patogiausia būtų pasinaudoti konditeriniu švirkštu ir užpildyti eklerų vidų.
- Ištirpdau juodąjį šokoladą su vandeniu. Kol dar karštas, užtepu eklerų viršų ir laukiu kol sustings. Beje, galima naudoti ir baltąjį arba pienišką šokoladą.
Naujausi komentarai