Šis gaivus pavasarinis (arba vasarinis) tortas lengvas, purus ir svarbiausia – nėra labai saldus. Kremas turi saldumo, bet juodieji serbentai suteikia labai malonią rūgštelę.
Tortas su juodaisiais serbentais

Ingredientai
- Biskvitas - 1 vnt.
- Grietinėlė (35%) - 200 ml
- Mascarpone sūris - 250 g
- Juodieji serbentai - 200 g
- Cukrus - 3 š.
- Cukraus pudra - 2 š.
- želatina - 1 a. š.
Kaip gaminti ?
- Biskvitą galite naudoti pirktinį arba, jei turite daugiau laiko, pasigaminti namuose (receptą rasite čia).
- Pasiruošiu formą nuimamu dugnu: dedu biskvitą (jei naudosite pirktinį, siūlau naudoti pusę jo, kad nebūtų labai storas pagrindas), uždedu formos kraštus ir pasiruošiu uogas.
- Taigi dalį serbentų (maždaug 100 g) sutrinu su cukrumi ir užtepu ant biskvito. Kitus padalnu dar į dvi dalis: dalį pasileiku papuošimui, o kitus paberiu ant užetpto biskvito.
- Ištirpdau želatiną.
- Išplaku grietinėlę. Sudedu mascarpone sūrį, supilu želatiną ir dar šiek tiek paplaku. Įdedu du šauktus cukraus pudros ir viską gerai išmaišau.
- Kreminę masę pilu ant biskvito
- Papuošiu su juodųjų serbentų uogomis.
- Dedu porai valandų į šaldytuvą sustingti.
Rekomenduoju išbandyti:
Naujausi komentarai