Tiramisu
Ingredientai
- Mascarpone sūris - 250 g
- Grietinėlė (13%) - 100 g
- Ladyfingers biskvitiniai sausainiai - 200 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Tirpi kava - 3 a. š.
- Virtas vanduo - 250 ml
- Brendis - 50 ml
- Cukrus (geriausia Caster) - 100 g
- Karti kakava - 1-2 a. š.
Kaip gaminti ?
- Pirmiausia gerai nuplaukite kiaušinius.
- Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius labai gerai suplakite su Caster cukrumi (kol masė taps balsvesnė). Galima naudoti ir nerafinuotą granuliuotą cukrų (yra pirkti Rimi). Sudėkite Mascarpone sūrį, brendį.
- Kitame inde suplakite grietinėlę. Supilkite į bendrą masę. Išmaišykite.
- Užvirusiu vandeniu užpilkite juodą tirpią kavą. Tegul pastovi 5 min.
- Kiaušinių baltymus suplakite iki standžių putų. Po vieną - du šaukštus baltymų dėkite į kremo masę, palengva maišykite su šaukštu iš apačios į viršų. NEPLAKITE!
- Pasiruoškite 6 - 8 stiklines (priklauso nuo dydžio). Įdėkite porą šaukštų kremo, tuomet kavoje pamirkytus sausainius ir užpilkite kremu. Galima kartoti keliais sluoksniais. Pabarstykite karčia kakava ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite parą, kad masė gerai sustingtų.
Kiti mano TIRAMISU receptai:
o 13 procentų grietinėlė ar susiplaka? Niekada nebandžiau, nes teoriškai išprotavau, kad susiplaka tik „plakamoji“, t.y. 30 proc. riebumo
Dalia, susiplaka 🙂 Aišku, iki labai standžių putų nebandžiau plakti, bet čia ir nereikia. Galima naudoti riebią (35%), bet man regis šiam desertui ir taip pakanka kalorijų 🙂