Valgydama tinginį visuomet prisimenu vaikystę… Kai būdama dar vos kelių metukų aš jau stovėdavau pasilipus ant kėdės prie stalo ir laužydavau mažais gablėliais sausainius.
Dėkinga tau, mamuliuk, už tą gaminimo pažinimo džiaugsmą!
Tinginys

Ingredientai
- Kondensuotas pienas - 400 g
- Sausainiai (paprasti) - 4 pakeliai (po 180 - 200 g)
- Sviestas - 200 g
- Kakava (karti) - 4 šaukštai
Kaip gaminti ?
- Sulaužykite sausainius į gana didelį indą, kad būtų patogu juos greit išmaišyti, kai supilsite karštą masę.
- Užkaiskite puodą, visą sviesto gabalą įdėkite į puodą 3l (geriausia naudoti tokį, kurio nebūtų gaila, jei prisviltų J). Supilkite kondensuotą pieną. Maišykite mediniu šaukštu. Nedarykite to ant labai karštos ugnies. Masė neturi virti.
- Kai sviestas ima tirpti, sudėkite kakavą ir tęskite maišymo procesą. Palengva visas turi susijungti į vientisą ir labai lygią masę. Tuomet pradeda palengva virti (burbuliuoti). Dar pavarkite kokią minutę dvi, kad masė tikrai suvirtų (tik nepervirkite) ir supilkite viską ant sulaužytų sausainių. Gerai išmaišykite.
- Pasiruoškite 3 maistinius maišelius. Sudėkite į juos paruoštą masę. Žiūrėkite, kad neliktų oro tarpų, suvyniokite į dešros formą (arba kokią kitokią), prispauskite su sunkesniu daiktu ir palikite atvėsti šiek tiek. Kai atvės, dėkite į šaldytuvą. Kelias valandas palaukite kol sustings.
Skanaus!
Geriausiai šitam reikalui tinka tešlainiai „Gaidelis“. Bet jokiu būdu ne tie naujieji, su fruktoze.
Dariau, tu teisus, „Selga“ ir panašūs sausainiai nelabai tinka, bet aš anudoju „Seimo“ arbatinius. Man jie skanesni, ne tokie sausi. 🙂
Tinginys atrodo fantastiškai 🙂 Beje laaabai gražus Jūsų tinklalapis. Tiesiog malonumas tokiame naršyti :))
Monika, labai malonu skaityti tokius komentarus. Ačiū 🙂
Dėl kakavos ir sviesto. Niekada neprisvilinsi, jei tirpinsi ant garų, taigi, puodas virš verdančio vandens puodo, sviestas tirpsta, dedi kakavą, ir niekas niekad nesusvyla 🙂
Pingback: Saldžios dovanos ir Ponas Tinginys | Cooking Irony