Dažnai svečiuojuos Anglijoje. Atostogų metu beveik visuomet norisi daugiau saldumynų, tik niekada nesinori papildomų kilogramų… 🙂 Taigi to pasekoje, aš dažnai stengiuosi rinktis vaisius arba kokius nors, jei ir kaloringus, tai bent sveikesnius desertus. Vienas iš tokių mane ir paskatino pabandyti pasigaminti kažką panašaus, nes Anglijoje labai popyliarūs tokie avižinių dribsnių saldumynai. Sveikuolių batonėliai – tai džiovintų vaisių, avižinių dribsių ir moliūgų sėklų mišinys. Saldu, todėl ir valgyti daug nesinorės. 🙂
Sveikuolių batonėliai
Ingredientai
- Avižiniai dribsniai - 400 g
- Moliūgų sėklos - 50 g
- Džiovintos spanguolės - 90 g
- Džiovinti obuoliai - 30 g
- Razinos - 50 g
- Migdolų drožlės - 100 g
- Aguonos - 20 g
- Kondensuotas pienas - 397 g
- Auksaspalvis sirupas - 5 š.
- Sviestas - 200 g
Kaip gaminti ?
- Visus sausus produktus supilu į didelį indą ir sumaišau: avižinius dribsnius, moliūgų sėklas, smulkintus džiovintus obuolius, spanguoles, razinas, migdolų drožles ir nuplautas aguonas.
- Puode pakaitinu svietą, kondensuotą pieną. Kai masė vientisa, įpilu auksaspalvio sirupo. Šiek tiek paverdu ant nedidelės ugnies, kol masė ima burbuliuoti (bet labai svarbu visą laiką maišyti mediniu šaukstu, kad nepridegtų).
- Sumaišau abi mases ir pilu į indą, kurį esu išklojusi folija, kad neprilptų paruošti batonėliai... Vėliau indą dėsiu į šaldytuvą masės stingimui. Arba galima dėti tiesiog į maišelius... Žodžiu, principas panašus kaip ir tinginio gaminime.
- Masė turi būti suslėgta, nepadarykite jos storos, nes gali sunkiai sukibti ir nesustingti. Patiekiu ant stalo supjaustytomis riekutėmis. Skanaus. 🙂
Naujausi komentarai