Užmačiau idėją gaminti sūrio tortą su braunio pagrindu. Pagalvojau, kad tobulas derinys – sujungti du skanėstus į vieną. 🙂
Išbandžiau ir labai patiko tiek man, tiek svečiams.
Sūrio ir braunio tortas
Ingredientai
- PAGRINDAS -
- Sviestas - 115 g
- Juodasis šokoladas - 115 g
- Cukrus - 200 g
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Pienas - 50 ml
- Miltai - 115 g
- VIRŠUS -
- Ricotta sūris - 500 g
- Baltas cukrus - 115 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Vanilės milteliai - 1 a. š.
- Natūralus jogurtas - 115 g
- Juodasis šokoladas - 100 g (jei naudosite papuošimui)
Kaip gaminti ?
- Orkaitę įkaitinu iki 175 laipsnių, pasiruošiu apvalią formą su suimamu dugnu (maždaug 23 cm).
- Sviestą su šokoladu išlydau and vandens garų.
- Kai viskas ištirpę, sudedu cukrų ir gerai išmaišau.
- Pridedu išplaktus kiaušinius, pieną, miltus.
- PIlu tešlą į sviestu pateptą formą ir kepu apie 25 min.
- Suplaku ricotta sūrį, cukrų, kiaušinius ir vanilę iki vientisos masės.
- Supilu jogurtą ir išmaišau.
- Kai torto dugnas iškepęs, traukiu jį iš orakitės ir dar ant karšto užpilu sūrio masę.
- Kepu apie 45 min. įkaitintoje orkaitėje iki 175 laipsnių.
- Papuošimui naudojau lydytą juodą šokoladą, tačiau jis tikrai nėra būtinas.
Šiandien pasidariau šitą sau gimtadienio proga. Super tortukas!
Džiaugiuosi 🙂
Tai mano svajonių pyragas!!! Nes dievinu ir braunius, sūrio pyragus 🙂
Pamenu, kad buvo labai skanus šis tortas, o kai nusprendžiau pati pasigaminti, tai nepatikėjau jo gaminimo paprastumu ir greitumu. Tobula! Tikiuosi ir skanu (po ~45 min. sužinosiu), nes Ievos,- tai buvo 🙂