Panašu, kad atsirado ŽMONIŲ, kuriems pavyko! Pavyko įkvėpti STEBUKLINGOS gyvybės į kurį laiką merdėjusį 2008-ųjų pakilimą menantį „Live Lounge“ (vieną iš keturių anuomet „Vilniaus vartuose“ veikusių restoranų).
Pasibaigus klestėjimui „Live Lounge“ buvo virtęs dienos pietų prabangesnio interjero valgykla, maitinančia šalia įsikūrusio Seimo narius ir jų talkininkus, aplinkinių biurų darbuotojus ir t.t. Jei anuomet būčiau vertinusi ne subtilų interjerą, o tik lėkštės turinį, tai, turbūt, valgyklai būčiau rašiusi 8 iš 10-ies.
Paskui „Live lounge“ užsidarė, o vietoj jo (2011 m.) tyliai atsirado baras(?) – „311 Lounge“. Interjeras nepasikeitė, tik baltos kolonos buvo apklijuotos neskoningais lipdukais, o vidurdienį „kvepėjo“ ne aukščiausios prabos „dienos pietumis“. Be galimybės atsiskaityti mokėjimo kortelėmis. Žiemą „jaukumo“ suteikdavo statybinis šildytuvas, tačiau ilgiau pasėdėjus vis tiek pradėdavo gelti kojas iš žemės kylantis šaltukas:).
Bet tai truko neilgai. Tyliai atsidaręs „311 Lounge“ lygiai taip pat tyliai ir užsidarė.
Po to, eidama ar važiuodama pro šalį, vis užmesdavau akį į gerai nuo gatvės matomą pastatą, bet gyvybės ženklų nesimatė…
Ir taip iki 2012 rugsėjo vidurio, kol buvusiame „Live Lounge“ atsidarė restoranas „Stebuklai“. Pirmas mano apsilankymas jame mane įkvėpė pirmą kartą savo bloge pasidžiaugti su meile kuriamu lietuvių restoranu. Nors apie tai jau svarsčiau ragaudama perlinį kuskusą „Lauro lape“.
Džiaugiuosi, kad „Stebuklus“ kuriantiems ŽMONĖMS pavyko ir viliuosi, kad jie nepavargs to daryti (Lietuvoje dažnai taip nutinka, kad po gražios pradžios išsikvepiama).
Taip pat džiaugiuosi, kad Vilniuje vis daugėja vietų, kur galima skaniai pavalgyti, gauti aukštos klasės aptarnavimą, gerą nuotaiką, jaukią aplinką, prabangius ir kokybiškus indus, o ne stereotipines čiliako nugramdytas šakutes, kuriomis vis dar užsikrėtę pusė miesto maitinimo vietų… (Įtariu, kad dar daug yra galvojančių, jog metaliniai indai turi neribotą nusidėvėjimo laiką…).
„Stebukluose“ maistas – skanus, pateikimas – superinis, aptarnavimas – 10 balų, detalės – stikliniai šiltnamėliai, muzika, nuotaika, skoningi indai, kvepiantis WC, rankšluostėliai – irgi. Visiškai papirko šefo komplimentas. 🙂
Taigi, mano ir jau turbūt visų, kurie ten apsilankė, naujas įspūdis – restoranas „Stebuklai“.
Adresas: Gynėjų g. 14, Vilnius.
Su bičiuliais valgėmė – Moliūgų sriubą su tigrinėmis krevetėmis (16 Lt), Avienos ir avinžirnių sriubą (22 Lt), spurgytes (6 Lt) ir pasukų desertą (berods 12 Lt), gėrėme pilstomą rožinį vyną (12 Lt taurė). Gavome komplimentų ir priedų – dviejų rūšių baltos duonos su originaliai užmaišytu sviesteliu, jautienos tartar su žuvų skraiduolių ikrais, kelias midijas su „stebuklingu“ padažėliu ir originaliai pateiktus kietai virtus LUPTUS putpelių kiaušinėlius su vietiniu majonezu. Mhmmm…:)
Maistas patiektas tikrai labai estetiškai, norisi paragauti, foto irgi labai super 🙂
Malonu skaityt tokius šviesius įspūdžius. Matyti, kad eilučių autorė aplankė šią naują vietą atviromis akimis, be jokio skepsio užantyje. O nuotraukos kalba pačios už save, net komentarų nereikia 🙂 Belieka tik palinkėti sėkmės restoranui, nes meilės savo darbui ten netrūksta!
Malonu girdėti kad atsirado Stebuklai, gal atsigaus ir visas centras:) Juk stebuklai turi daryti stebuklus? Nebuvau, bet reikės būtinai apsilankyti. O kas dėl „Lauro lapo“, turiu truputi kitą nuomonę. Ne dėl maisto kokybės, bet išėjusi pasijutau priragavusi visko (krupos, žuvis, vaisiai, daržovės, duona, biskvitas, ledai). Neišsinešiau maisto išskirtinumo, vos suvalgius vieną patiekalą nerealiu greičiu atnešamas kitas ir t.t. Porcijos man pasirodė kiek per mažos, kad pajusti ragavimo malonumą, O kai priragauji ir to ir ano ir trečio pilve jutau absoliutų visų skonių makaliūzą. Maistas paruoštas įdomiai, vizija įdomi. Na, jeigu jau išsisakyti, tai iki galo…interjeras labai neįtaiko į “ labai rafinuotą“ maisto stilių. Tačiau, jeigu žmonės kalba, jeigu yra ką pasakyti apie maistą, tai manau irgi yra labai gerai. Atsiprašau, jeigu nuomonė nesutapo dėl Lauro lapo.
Gaila, bet Stebuklai jau nebeduoda šefo starterio prieš patiekalus…
Na va… Reikės kada vėl apsilankyti vakare ir padaryti naują apžvalgą! Senokai nebuvau (vakare). 🙂
Nes pietų meniu man labai patinka. Gal tik va dėl pusryčių turėčiau ką pasakyti ne tokio teigiamo 🙂
Lankiausi ir as Stebukluose per pietus. Viskas buvo tikrai nerealiai super, labai isskirtinis aukstos kokybes maistas (dienos pietus dar or uz patraullia kaina). tik.. desertas labai nuvyle. uzsisakem surio pyrago krema su visokiais ten priedais (19 lt), bet lekstej buvo keli tie pyrago trupineliai, kalnas uogienes, ir kalnas morengu.. nu zodziu, tikrai nevertas demesio, o dar uz 19 lt. bet ir siaip is desertu nebuvo ka rintis. bet visa kita tikrai super!