Čia buvo mūsų Kalėdų ryto keksiukai. Labai patiko, kad spanguolės davė rūgštelės, kuri tarp visų šventinių saldėsių labai gerai nuteikė. 😉
Spanguolių keksiukai
Ingredientai
- Miltai - 225 g
- Druska - 0.5 a. š.
- Cinamonas - 1 a. š.
- Cukrus - 115 g
- Valgomoji soda - 1 a. š.
- Kiaušinių baltymai - 3 vnt.
- Margarinas - 50 g
- Pasukos - 150 ml
- Vanilės ekstraktas - 1 a. š.
- Spanguolės - 100 g
Kaip gaminti ?
- Išsijoju miltus ir sodą. Sumaišau.
- Margariną ištrinu su 100 g cukraus. Išmaišau su išplaktais baltymais, vanilės ekstraktu, druska.
- Į kiaušinių masę supilu miltus, gerai išmaišau. Tada palengva pilu pasukas.
- Kai tešla tampa vientisa, sudedu nuplautas ir nusausintas spanguoles, atsargiai pamašau ir dedu į paruoštas keksiukų formeles.
- Tešla formelėse turi sudaryti maždaug 2/3 tūrio. Apibarstau likusiu cukrumi ir cinamonu.
- Kepu iš anksto įkaintoje orkaitėje (iki 190 laipsnių) maždaug 25 minutes.
Labai norėčiau išbandyti.:) Geras receptas. Dėkui, kad pasidalinai.
Džiaugiuosi, kad patiko. 🙂