Artėja šventės… darbe kasdien visi vis neša vaišes, pilvai pilni, bet taip norisi kažką kepti, gaminti ir kurti tą šventinę nuotaiką namuose.
Taigi grįžau po darbų ir vėl jaukiai įsikūriau virtuvėje. Šnekučiuodamasi su senai matytais draugais pradėjau maišyti tešlą nelabai nutuokdama iš ko bus šis gaminys… na gal tik žinojau, kad noriu bananus panaudoti … 🙂 Taip besišnekučiuojant produktai į galvą suplaukė savaime ir štai rezultats – kalėdinis spanguolių ir bananų keksas.
Spanguolių ir bananų keksas
Ingredientai
- Bananai - 2 vnt.
- Cukrus - 150 g
- Sviestas - 130 g
- Kiaušiniai - 2 vnt.
- Natūralus jogurtas - 120 g
- Kepimo milteliai - 2 a. š.
- Miltai - 220 g
- Džiovintos spanguolės - 150 g
- GLAISTAS -
- Kiaušinio bltymas - 1 vnt.
- Cukrus pudra - 100 g
- Citrinos rūgštis - 1 a.š.
- Zefyriukai (mashmalow) - 50 g
Kaip gaminti ?
- Kambario temperatūros sviestą sutrinu su cukrumi. Sutrinu bananus.
- Įplaku kiaušinius.
- Miltus sumaišau su kepimo milteliais, sudedu į bendrą masę ir išmaišau.
- Stebėdama tešlos tirštumą, įpilu natūralaus jogurto apie 120 g (bet jei jūsų naudoti bananai labai dideli, tai jogurto gali reikėti mažiau.
- Sudedu džiovintas spanguoles.
- Kepimo formą patepu sviestu, pilu tešlą ir kepu įkaitintoje orkaitėje iki 175 laipsnių apie 40min.
- Iki standžių putų suplaku kiaušinio baltymą. Įkedu cukraus pudrą ir vėl plaku mikseriu.
- Zefyriukus išlydau su šlakeliu vandens ir dedu kartu su citrinos rūgštimi į bendrą glajaus masę. Sumaišau. Jei masė per skysta, reikia papildomai pridėti cukraus pudros.
- Kai glajus paruoštas, pilu ant kekso ir palaukiu kol pastings.
ar tiks man tikros spanguoles?