Nuspendžiau, kad turiu atsisakyti tinginio valgymo, nes per daug jį mėgstu ir man būna sunku sustoti jį valgant. 🙂 Na bus matyt kaip man pasiseks, bet gal kas turit genealių idėjų kaip susitvardyti? 🙂
Šį kartą išbandžiau kiek netradicinį variantą ir man labai patiko – šokoladinis tinginys su graikiniais riešutais. Išbandykite!
Šokoladinis tinginys
Ingredientai
- Seimo sausainiai - 3.5 pak. (630g)
- Sviestas - 240 g
- Graikiniai riešutai - 200 g
- Kondensuotas pienas - 1 indelis (400 g)
- Juodasis šokoladas - 80 g
- Kakava (karti) - 4 š.
- Kakaviniai pabarstukai - pasirinktinai
Kaip gaminti ?
- Sausainius sulaužau nedideliais gabalėliais. Kartu supilu graikinius riešutus, išmaišau.
- Puode ant nedidelės ugnies kaitinu sviestą, kondensuotą pieną, šokoladą ir kakavą. SVARBU neperkaitinti, kad sviestas neatsiskirtų nuo masės, todėl kai tik išsilydo visi ingridientai - keliu nuo ugnies ir pilu ant sausainių.
- Maišau mediniu šaukštu, kad visi sausainiai sušlaptų. Masę dedu į tris švarius maišelius ir suformuoju dešrą. Kai šiek tiek atvėsta, padedu į šaldytuvą ir palieku stingti.
- Po kelių valandų išimu iš maišelio, apvolioju pabarstukuose ir vėl susuku į maišelį (dedu atgal į šaldytuvą tolesniam stingimui). Beje, žingsnis su pabarstukais nėra būtinas...
- Geriausia valgyti ryte, po kokių 12 valandų. Na jei neiškenčiat, tuomet bent jau kokias 4 valnadas derėtų palukti.
- Skanaus! 🙂
O aš žinau tik dar vieną smulkų ir iš pirmo žvilgsnio gan nereikšmingą patobulinimą, nuo kurio tik dar sunkiau sustoti valgyti tinginį… deja…
Į tavo gaminamą kiekį, Ievut, įdėk dar 1/6-1/8 arbatinio šaukštelio druskos. 🙂
Vytai, kad jau ir taip be proto sunku sustoti valgyti tą tinginį… 🙂 Ar reikia dar didesnės priklausomybės?
kaip pasigaminti skanu tingyni