Greitai pagaminamas šokoladinis desertas – pudingas.
Manasis gavosi kiek labiau sukepęs, bet šlapias viduje. Nors galėtų būti ir skystas, tada būtų tobula! 🙂 Todėl kitą kartą kepčiau kokiomis 5 min. trumpiau.
Beje, mano aprašyto kiekio pakaks 4 asmenims/ desertams.
Šokoladinis pudingas
Ingredientai
- Juodasis šokoladas - 60 g
- Baltas šokoladas - 40 g
- Sviestas - 40 g
- Savaime iškylančių miltų - 55 g
- Maltų migdolų - 50 g
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Kiaušinio tryniai - 2 vnt.
- Pienas - 90 ml
- Cukrus - 25 g
Kaip gaminti ?
- Pasiruošiu 4 karščiui atsparius indelius, ištepu sviestu. Įkaitinu orkaitę iki 200 laipsnių.
- Juodajį šokoladą itirpdau dubenėlyje su virš verdančio karšto vandens.
- Atskirame inde išsijoju miltus, suberiu migdolus, cukrų. Įmaišau plaktus kiaušinius, pieną, ištirpintą sveistą. Kai masė vientisa, sudedu ir šokoladą.
- Tešlą padalinu į formeles, įbedu balto šokolado skilteles per viduriuką ir kepu 20 minučių (tiesa, kaip ir minėjau, kitą kartą kepčiau 15 min., kad vidus būtų skystas).
- Kepant desertas iškyla, viršus skyla ir lieka apskrudęs, o viduje skystas.
Ievute, labai skaniai atrodo skanuliukas :), bet nesuprantu kokie spec. miltai turi būti ir kur jų gauti?
Aš juos atsisiunčiu iš užsienio (vadinasi self rising flour), bet galima pasidaryti jų ir patiems.
Proporcijai: maždaug į 150 g paprastų miltų įdėk 1 arb. šaukštelį kepimo miltelių ir žiupsnelį smulkios druskos. Gausi tuos pačius savaime iškylančius miltus 🙂