Buvo svečių, turėjau šokolado ir vos kelias minutes neplanuotam desertui 🙂 Teko greitai suktis ir visai gerai pavyko. Pats kepimas 15min., pasiruošimui dar kokios 5min.
Išeina 6 vnt.
Šokoladinis desertas
Ingredientai
- Juodasis šokoladas - 200 g
- Miltai - 100 g
- Grietinėlė (13%) - 90 g
- Cukrus - 50 g
- Kiaušiniai - 5 vnt.
- Sviestas - 80 g
- Druska - žiupsnelis
- Kepimo milteliai - 1 a. š.
Kaip gaminti ?
- Išlydau 150 g juodo šokolado su sviestu ant silpnos ugnies.
- Kitame inde persijoju miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską. Įmaišau kaišinius, grietinėlę. Viską suplaku.
- Supilu šiek tiek pravėsusią šokolado masę.
- Tešlą padalinu į formeles, į viduriuką sukaišioju likusius šokolado gabaliukus ir dedu kepti. Kepu įkaitintoje orkaitėje (iki 190 laipsnių) apie 15 min. Pyragaičiai neturi būti išdžiūvę, viduje net šiek tiek drėgni.
11, jei kartais norėtum prisijungti
http://medejos.blogspot.com.au/2012/12/zaidziame-11-playing-11.html