Vaikystėje, kai kas liepdavo išsirinkti šokoladuką, visuomet griebdavau TWIX. Ir iki šiol nesugaliu suprasti kodėl: ar dėl to, kad buvo labai skanus, ar dėl to, kad vienoje pakuotėje buvo du (nes vėliau tekdavo viskuo dalintis)… 🙂
Reikėjo keliauti į klasės susitikimą, norėjau kažką pagaminti, su šiltom emocijom ir prisiminimais. Todėl nusprendžiau išmėginti naują receptą.
Jūsų dėmesiui: šokoladiniai Twix keksiukai.
Šokoladiniai TWIX keksiukai
Ingredientai
- Sviestas - 85 g
- Vanduo - 200 ml
- Cukrus - 80 g
- Auksaspalvis sirupas - 1 š.
- Natūralus jogurtas Joy - 5 š.
- Vanilės ekstraktas - 1 a. š.
- Kepimo milteliai - 2 š.
- Miltai - 220 g
- Kakava - 2 š.
- Šokoladas TWIX - 1.5 - 2 vnt.
- GLAJUI -
- Baltas šokoladas - 100 g
- Želatina - 3 a. š.
- Cukraus pudra - 300 g
- Sviestas - 40 g
- Vanduo - 30 g
Kaip gaminti ?
- Puode išlydau sviestą, cukrų, sirupą, supilu vandenį. Kai masė užverda, maišydama dar pakaitinu kokias 3 - 5 minutes.
- Kai masė kiek atvėsta, įpilu vanilės ekstraktą ir išmaišau su jogurtu.
- Kitame inde miltus sumaišau su kepimo milteliais, įdedu kakavą.
- Į birią masę supilu skystąją ir viską gerai išmaišau. Į paruoštą tešlą pabigoje sudedu ir nedideliais gabaliukais pjausytus TWIX šokoladukus.
- Orkaitę įkaitinu iki 180 laipsnių, dedu keksiukus į formeles ir kepu apie 25 minutes.
- Kol kepa, pasigaminu glajų.
- Ant silpnos ugnies užkaičiu vandenį, ištirpdau želatiną. Sudedu lydytą sviestą ir baltąjį šokoladą.
- Į jau vėstančią masę sudedu cukraus pudrą (patariu dėti dalimis, ne visą iš karto) ir maišau mediniu šaukštu, kol masė tampa tiršta.
- Kai keksiukai iškepę, palaukiu kol atvės ir tada aptepu baltojo šokolado kremu.
Naujausi komentarai