Labai netikėtai grįžusi po darbo sugalvojau, kad noriu padovanoti kažką jaukaus žmogui, kurio seniai buvau nemačiusi. Taigi, pagalvojau… ką moku geriausiai? Kepiniai ir saldumynai! 🙂 Pažiūrėjau ką turiu šaldytuve, saldainių stalčiuke ir viens du – sukonstravau naują receptuką.
Irisai suteikė drėgnumo ir tarpais šiek tiek daugiau saldumo. Cukrumi pabarstytas viršus – traškumo.
Šokoladiniai keksiukai su irisais
Ingredientai
- Baltasis cukrus - 100 g
- Sviestas - 150 g
- Kiaušiniai - 3 vnt.
- Miltai - 140 g
- Kepimo milteliai - 3 a. š.
- Kakava - 2 š.
- Vanilės milteliai - 1 a. š.
- Grietinėlė (13%) - 60 g
- Juodojo šokolado gabaliukai - 125 g
- Irisų gabaliukai - 50 g
- PAPUOŠIMUI -
- rudasis cukrus - pagal skonį
- šokolado pabarstukai - pagal skonį
Kaip gaminti ?
- Cukrų ištrinu su sviestu. Įmušu kiaušinius.
- Į miltus įmaišau kepimo miltelius, tada kakavą, vanilės miltelius.
- Sujungiu abi mases, paplaku mikseriu, įpilu grietinėlę. Dar paplaku ir sudedu irisų gabaliukus.
- Tešlą dedu į popierines formeles, pabarstau ruduoju rukrumi arba šokoladiniai pabarstukais.
- Kepu įkaitintoje (iki 165 laipsnių) orkaitėje apie 40 minučių.
Naujausi komentarai