Jei nėra laiko ir laukiat svečių, tai šis Snickers tortas yra idealus tuo, kad pagaminti galima per 15 minučių, o neidealus tuo, kad reikės palaukti kol sustings. 🙂 Bet jei vaišinsite svečius karštu patiekalu, tai kol pavalgys ir bus užkaista arbata, jau bus galima valgyti. Jei laiko tikrai nedaug ir bijote, kad nespės sustingti, įdėkite daugiau želatinos.
Beje, šį kartą teko pasitenkinti biskvitu iš parduotuvės, nes vis dar renkuosi nuają orkaitę. Bet atradau, kad RIMI parduoda puikius šviežius, vietoje keptus, biskvitus. Rekomenduoju.
Skanaus!
Snickers tortas
Ingredientai
- Biskvitas - 1 vnt.
- Ricotta varškės sūris - 2 indeliai
- Baltas cukrus - 1.5 š.
- Grietinėlė (35%) - 300 ml
- Dobilo eko sūrelis su vanile - 160 g
- Želatina - 3 a. š.
- Snickers šokoladukas - 3 vnt.
Kaip gaminti ?
- Biskvitą padalinau į dvi dalis, nes manasis buvo storokas. Jo storis turėtų būti apie 2 cm.
- Švariame inde suplaku grietinėlę. Sudedu ricotta ir vanilinius sūrelius. Viską sumaišau ir įdedu porą šaukštų baltojo cukraus.
- Kitame indelyje ištirpdau želatiną su karštu vandeniu. Kai truputį atvėsta, sumaišau su mase.
- Snickers šokoladukus supjaustau nedideliais gabaliukais ir sudedu į varškės masę, išmaišau ir viską pilu ant biskvito. Išlyginu torto viršų ir dedu kelios valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kiti panašūs tortai:
Sveiki, receptas puikus, tik noriu paklausti jūsų nuomone skaniau sausainių pagrindas ar biskvitas šiuo atveju?:)
Esu dariusi ir tokį, ir tokį variantą. Tikrai skanūs abu 🙂 Tiesiog su sausainių pagrindu torčiukas gaunasi gerokai kaloringesnis ir reikia mėgautis mažensiais gabalėliais. 🙂
Beje, labai skanu su šokoladiniais sausainiais.
Kokios dydžio ricotta indeliai?
Standartiniai, kurie yra visose parduotuvese 🙂 berods apie 250g
Labai gardžiai atrodo. Būtinai pamėginsiu:) Ačiū už receptuką