Sekmadienio desetas
Sekmadieniais dažnai norisi gero poilsio, prabangos ir kažko saldaus. Šis gaivus receptas puikiai apibūdina visus šiuos tris žodžius.
Ingredientai
- Natūralus jogurtas - 240 g
- Grietinėlė (35%) - 400 ml
- Cukrus - 70 g
- Želatina - 2 a. š.
- Vanduo - 3 š.
- Šilauogės - 250 g
- Sausainiai - 200 g
- Sviestas - 60 g
Kaip gaminti ?
- Grietinėlę šiek tiek paplakite, supilkite jogurtą, cukrų. Išmaišykite. Leiskite cukrui ištirpti.
- Vandenyje ištirpinkite želatiną, palikite atvėsti.
- Sutrinkite sausainius (grūstuvu arba virtuviniu kombainu). Išlydykite sviestą, supilkite jį ant sausainių ir išmaišykite. Sausainių masė turi likti gana puri.
- Atvėsintą želatiną sudėkite į kremo masę. Išmaišykite.
- Pasiruoškite 6-8 stiklines (priklauso nuo dydžio). Suberkite sausainius, spustelėkite, kad neliktų oro. Uždėkite sveikas šilauoges, užpilkite kelis šaukšus kremo, tada sluoksnį trintų braškių, vėl kremo ir ant viršaus kitą dalį šilauogių. Viršuje jos gali matytis, taip desertas atrodo puošniau.
- Įdėkite į šaldytuvą bent jau kelioms valandoms (geriausia palikti nakčiai), kad desertas sustringtų.
Ooo, kaip skaniai atrodo!
labai labai skanus! rekomenduoju 🙂