Kaimiškai...
Rudenėjant gera būti lauke. Buvome gamtoje ir norėjosi tokio labai paprasto maistelio. 🙂 Turėjome vietinių bulvių iš žemaitijos, radome kelis mažyčius baravykus ir nusprendėme pasikepinti bulvių. Gal patiekalas ir atrodo labai primityviai, bet skonis tai oooooi... Pasaka 🙂 Kviečiu išbandyti.
Ingredientai
- Bulvės - 1 kg
- Šoninė - 150 g
- Druska - žiupsnelis
- Sviestas - 50 g (nebūtina)
- Grybai (aš naudojau baravykus) - 2-3 vnt.
- Folija -
Kaip gaminti ?
Svarbu atkreipti dėmesį, kad čia pateikiu tik idėją. Kiek ko tiksliai naudosite - skonio reikalas. Variacijų darėme visokių: vien su grybais, vien su šonine, vien grybai ir sviestas arba viskas kartu. Ir tiesą pasakius, visiems valgantiems patiko skirtingi pasirinkimai.
- Bulves nuplaunu, bet nelupu. Išpjaunu tokia nuostelę išilgai, kad galėčiau įkišti šoninės, grybo gabaliukus.
- Galima įdėti ploną juostelę sviesto, bet nėra būtina. Man buvo skaniau be sviesto.
- Kiekvieną bulvytę suvyniojame į foliją.
- Kai laužas nustoja degti, į žarijas metame bulves ir kepame. Trukmė priklauso nuo žarijų karštumo ir nuo bulvių dydžio, bet kokį pusvalandį reikės pakepti o gal net ilgiau. 🙂
Tokį gėrį mes gamtoje stovyklaudami pasidarome 🙂 tik grybų nededam…grybus ant iešmų ir ant laužo su kitom daržovėm kepamės. Bet ir namų sąlygomis labai gardu
Na tai čia mes irgi stovyklavome praktiškai. Gamtoje.. lauželyje 🙂