Artėja vasara, karšto maisto norisi vis mažiau. O skanūs šaltibarščiai visuomet sugundo paragauti… 🙂
Šaltibarščiai
Ingredientai
- Marinuoti burokėliai - 280 ml
- Kefyras - 1 l
- Pasukos - 300 ml
- Agurkai - 3 vnt. (nedideli)
- Svogūno laiškai - pagal skonį
- Bulvės - 6-8 vnt.
- Kiaušiniai - 3 vnt.
Kaip gaminti ?
- Išverdu bulves.
- Į puodą sudedu marinuotus burokėlius, smulkiai pjaustytus agurkus. Užpilu kefyru ir pasukom. Viską išmaišau. Įdedu saują pjaustytų svogūno laiškų.
- Išverdu kiaušinius. Kiekvieną supjaustau į 4 dalis.
- Dedu šaltibarščius į lėkštes, įmerkiu 2-3 kiaušinio dalis (priklauso, kokio sotumo norisi). Pabarstau svogūno laiškais.
- Kitoje lėkštėje patiekiu karštas bulves. Tiesa, šį kartą išbandžiau ir saldžią bulvę (nuotraukoje oranžinė). Jos didelis privalumas, kad išverda dvigubai greičiau, bet ne visiems patinka saldumas tas. 🙂 Bet pamėginti visai verta. Įdomus skonis.
O jau spalvaaaa, labai gražu. Ir kaip taip gaunas?
Čia vien tik burokėlių nuopelnai 🙂 Na ir nereikia grietinės dėti, nes ji irgi sumažintų spalvos intensyvumą.
Na ir krapai, labai svarbus tiek skonio, tiek kvapo ingridientas – niam niam 🙂