Norėjosi kažko tokio gaivaus, lengvo bet sotaus. Jums taip nebūna? 🙂 Man net gana dažnai. Taigi, pavalgę jaučiamės sotūs (karšta lašiša suteikia tą jausmą) ir laimingi, nes salotos greičiausiai nepamalonins papildomais ir neprašytais kilogramais. 🙂
Salotos su lašiša
Ingredientai
- Lašiša - 200 g
- Romėniškos salotos - 1 didelė gūžė
- Raudonoji paprika - 1 vnt.
- Svogūno laiškai - 4 vnt.
- Krapai - šakelė (pagal skonį)
- Maži pomidorai - 10 vnt.
- Druska - žiupsnelis
- Pipirai - žiupsnelis
- Džiovintas čili - žiupsnelis
- Medaus padažas -
- Druska - žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus - 3 š.
- Medus - 5 š.
- Citrina - 0.5 vnt.
Kaip gaminti ?
- Supjaustome visas daržoves. Romėnišas salotas aš visada sulaužau rankomis (lieka visas jų traškumas ir taip greičiau 🙂 ).
- Pasigaminu medaus padažą. Į nedidelį indą sudedu medų, žiupsnelį druskos, išspaudžiu citriną (svarbu kad neliktų kauliukų). Maišau, kol medus ištirpsta. Tuomet įpilu alyvuogių aliejų. Sumaišau, pilu paruoštą padažą ant salotų.
- Lašišą pakepinu su druska, pipirais ir džiovintu čiliuku.
Naujausi komentarai